El Festival d’Astronomia del Montsec manté la seva aposta pel turisme familiar

Festival_Astronomia01

La vicepresidenta segona de la Diputació, Estefania Rufach ha participat aquest dijous en la roda de premsa de presentació del VI Festival d’Astronomia del Montsec que se celebrarà entre l’11 i el 13 d’octubre al Parc Astronòmic del Montsec (PAM). La presentació –que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació de Lleida- ha comptat amb les intervencions del president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa; i el director científic del PAM, Salvador Ribas; i l’assistència del diputat Eloi Bergós, la responsable de gestió del PAM, Mireia Carrera; i del conseller de Turisme del Consell Comarcal de la Noguera, Xavier Terrè.

 

Es tracta d’un festival que vol apropar la ciència a tot tipus de públic com una nova forma de turisme: el turisme del coneixement.

 

Aquesta sisena edició del festival tornarà a facilitar la possibilitat de viure una experiència on ciència i turisme van de la mà i permeten gaudir de l’espectacularitat del cel del Montsec mitjançant activitats de caire científic i cultural.

 

Entre les activitats destaquen la visita nocturna especial ‘El Cel de la Tardor’, sessions d’experiments científics amb el presentador del programa ‘Dinàmiks’ de TV3, Dani Jiménez, animació musical, gimcanes astronòmiques o  visites al Centre d’Observació de l’Univers, entre d’altres.

 

Tal i com ha recordat Estefania Rufach, el festival funciona com una eina dinamitzadora del territori, perquè el Parc Astronòmic Montsec (PAM) és un motor del turisme a la comarca de la Noguera, i l’ha qualificat com una de les joies del territori.

 

De la seva banda, Miquel Plensa ha remarcat el fet que el festival posa en contacte la cultura i la ciència per a tot tipus d’edats, la qual cosa facilita que el puguin viure i gaudir-ne famílies senceres. Amb aquesta activitat i amb altres que es fan durant tot l’any es vol potenciar el turisme familiar.

 

I buscant encara un tipus de receptor més concret, el PAM treballa molt determinadament cap als més joves, fent difusió de la ciència i aquesta és una manera excel·lent d’arribar als més petits i enamorar-los del coneixement del cel i de la ciència de l’astronomia, tal i com ha comentat Salvador Ribas, que ha afegit que el festival es converteix en la festa major del cel del Montsec.

 

D’altra banda, i des d’un punt de vista estrictament turístic aquestes activitats són molt valuoses perquè se celebren a la tardor, després de la temporada d’estiu i abans d’arribar la d’hivern, que és quan més visitants hi ha i d’aquesta manera ajuda a la desestacionalització turística i a l’equilibri territorial amb propostes d’alta qualitat per al visitant.

 

Els organitzadors també han destacat ofertes com la musical que ofereix el PAM amb el ‘Música sota les estrelles’ des de ja fa anys i amb molt d’èxit, com a elements indispensables per seguir reconeixent aquesta zona com una de les zones més extraordinàries del món.

 

S’espera que, malgrat enguany hi haurà un dia menys de festival al coincidir el dia 12 d’octubre en cap de setmana, es pugui arribar a la xifra de 2.000 visitants de la passada edició.

 

 

 

Lleida, 19 de setembre de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat