El Festival Buuuf!!! es consolida amb el suport de la Diputació de Lleida

Festival_Bufff_001_SLI

El Festival Buuuf!!! es consolida amb el suport de la Diputació de Lleida

El Festival se celebra a Alcoletge, del 15 al 17 d’abril, doblant el nombre d’artistes i incorporant una carpa de circ[/destacat] 

El cap de setmana del 15 al 17 d’abril se celebrarà el segon Festival Buuuf!!! de Pallassos i Bufons ‘a la gorra’ als carrers i places d’Alcoletge. La presentació ha tingut lloc aquest dijous a la Diputació de Lleida, que dóna suport a aquesta iniciativa. Hi ha estat present el diputat, Eloi Bergós; l’alcaldessa d’Alcoletge, Maria Lluïsa Prat; els regidors Josep M. Pifarré i M. Carme Lladós; el director artístic, Magí Valls, i el productor del Festival, Xavier Pla.

Aquest festival programa escenificacions i diverses activitats paral·leles al voltant dels pallassos i bufons. Tots els espectacles són al carrer i d’entrada lliure i estan adreçades al públic de totes les edats. Una de les característiques del festival és que, quan finalitzen les actuacions, els artistes ‘passen la gorra’.

La principal novetat d’aquesta segona edició és que s’ha doblat el nombre d’artistes, que ha passat de deu a vint, tant locals com catalans i espanyols. En total, els visitants podran gaudir de trenta-cinc actuacions que acolliran els cinc espais de representació habilitats.

El diputat Eloi Bergós ha mostrat el ple suport de la Diputació a aquest festival com a mitjà dinamitzador del territori de Lleida, que potencia la cultura.

L’alcaldessa d’Alcoletge, Maria Lluïsa Prat, ha fet palès que el consistori està satisfet de poder organitzar un any més el festival perquè implica la gent del  poble, és a dir, els veïns senten com a seu el Buuf!!! i la gent l’associa amb la vila d’Alcoletge. “És important pel nostre municipi perquè ens projecta de cara a fora. Ens agrada veure com s’omplen els carrers i les places de rialles, somriures, diversió, art  i cultura, de parades de firaires i d’artistes, de pares, padrins i nens”, ha afirmat Prat.

El director artístic, Magí Valls, ha manifestat que el Festival de pallassos i bufons creix amb la voluntat de donar vida al poble i als carrers, que la gent que vingui pugui conèixer els artistes. No està pensat pels programadors. També ha ressaltat que en aquesta segona edició s’ha pensat en oferir més espectacles al públic adult, però mantenint les actuacions de caire familiar.

Després, el productor del Festival Buuuf!!!, Xavier Pla, ha explicat el programa artístic dissenyat per aquesta edició conjuntament amb l’Ajuntament d’Alcoletge i ha anunciat que de tots els espectacles (menys l’inaugural, el de cloenda i els tallers) es faran dues representacions, per tal de facilitar que el públic els pugui veure i gaudir.

Com a novetat, el festival incorpora un nou espai: una carpa de circ, la Carpa Domo Kikolas de l’artista Jean Philippe Kikolas, per acollir aquells espectacles que per les seves característiques no entraven inicialment dins de la programació i que tenen una durada de trenta minuts cadascun.

A més, s’ha programat una Master class a càrrec de Moncho Borrajo. I un taller de clown familiar, dirigit a les famílies a càrrec de la companyia Bergamotto.

S’han convocat concursos de guarniment de balcons i aparadors del poble i un de fotografia. El festival té una clara vocació inclusiva, pretén que els veïns del poble hi participin activament i estigui consolidat al territori. També hi haurà una zona amb un mercat firaire.

Els artistes que participaran d’aquesta edició són els següents:

 1. Moncho Borrajo
 2. Yiyolo Stratto
 3. KaTRaSKaCIA
 4. Miguel Vigil (Académica Palanca)
 5. cia. Bergamotto
 6. Dandy Clowns
 7. Jam
 8. Los Ganassots
 9. La Cremallera Teatre
 10. Claret Clown
 11. OriolO
 12. David Soria
 13. Professor Karoli
 14. Joan Estrader
 15. Cia. Aérea
 16. Lo Biel
 17. Totó el Payaso
 18. Martademarte
 19. Locoficlown
 20. Wilbur

Lleida, 7 d’abril de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat