El ‘Disfruita-la’ arrenca a Alcoletge i arribarà enguany a 2.000 infants

Reñe_disfruitala_Alcoletge_001_WEB

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, repartint carmanyoles amb fruita a Alcoletge

Reñe_disfruitala_Alcoletge_001_SLI

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, repartint carmanyoles amb fruita a Alcoletge

La Diputació de Lleida col·labora amb Unió de Pagesos en aquesta acció per fomentar el consum de fruita

La Diputació de Lleida col·labora un any més amb el sindicat Unió de Pagesos en la campanya “Disfruita-la a l’estiu” amb l’objectiu d’afavorir el consum de fruita dolça entre els infants.

Alcoletge ha estat el primer municipi que ha acollit aquesta activitat que recorrerà durant la primera quinzena de juliol una desena de municipis lleidatans on es faran tastos guiats de fruita dolça de temporada adreçats a infants que participen a les estades d’estiu.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha explicat que amb aquesta campanya es vol potenciar, a través dels més joves, el consum de la fruita de proximitat, “que és un dels productes més importants de la nostra economia primària”.

“Volem transmetre el missatge que consumir la fruita d’extrema qualitat que es produeix a les comarques lleidatanes suposa un retorn a l’esforç que fan els productors agroalimentaris”, ha remarcat Reñé.

L’activitat arribarà a 2.000 infants dels 10 municipis que acolliran aquesta activitat: Alcoletge, Sant Guim de Freixenet, Oliana, Solsona, Bellcaire d’Urgell, Bellpuig, Ivars d’Urgell, Sort, Isona i el Vilosell.

El coordinador territorial d’UP a Lleida, Jaume Pedrós, ha assenyalat que l’objectiu és que els infants demanin i mengin fruita, que és un aliment saludable i amb un elevat valor nutritiu.

Les sessions dels tastos inclouen l’espectacle ‘Disfruita-la xic’, a càrrec del grup d’animació La Cremallera, durant el qual s’expliquen les propietats de la fruita i els beneficis que aporten a la salut. Aquest dimarts, un centenar d’infants d’Alcoletge han participat en l’activitat i s’han endut una carmanyola amb forma de poma, amb l’objectiu que la reutilitzin per portar fruita durant les seves activitats d’estiu.

L’alcaldessa d’Alcoletge, Maria Lluïsa Prat, ha indicat que “és una activitat que agrada molt als nens perquè és lúdica i alhora es promou el consum de fruita, un repte que ja es treballa també des de l’escola”.

La promoció dels hàbits saludables i dels productes de la terra és una de les prioritats de la Diputació de Lleida i la institució col·labora des de l’any 2005 amb UP en la campanya “Disfruita-la”.

Alcoletge, 4 de juliol de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat