El director del Born Centre Cultural, Quim Torra, en una taula rodona sobre el 1714, a l’Institut d’Estudis Ilerdencs

[RoyalSlider Error] No post attachments found.

Es tracta d’una de les activitats que la Diputació de Lleida ha programat en el marc del Tricentenari juntament amb un acte central que es farà al març al Born Centre Cultural i que mostrarà el que va suposar el setge de Lleida l’any 1707 mitjançant una recreació

La Diputació de Lleida, a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), organitzarà aquest dijous una taula rodona que es presenta sota el títol ‘1714-2014: passat, present i futur de Catalunya’, que tindrà lloc a les 19.30 hores a la Sala Montsuar de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI).

L’acte comptarà amb les intervencions de l’advocat, escriptor i director del Born Centre Cultural, Quim Torra; del catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Lleida, Manel Lladonosa; i del director de l’IEI, Josep Maria Solé i Sabaté, que actuarà com a moderador.

Aquest és un dels actes commemoratius del Tricentenari que la Diputació de Lleida programarà al llarg del 2014, destinats a explicar la història de Catalunya, partint des de la data de 1714, amb la caiguda de la ciutat de Barcelona a mans de les tropes borbòniques que va significar la fi dels drets i privilegis de Catalunya.

Per tal de fer extensives les activitats per tot el territori s’ha programat un cicle de conferències en record als herois i les víctimes de la Guerra de Successió a les comarques de Lleida.

A més de les conferències, entre els actes destaca la presentació del llibre Eines d’Estat i un acte central al Born Centre Cultural que mostrarà el que va suposar el setge de Lleida l’any 1707 mitjançant una recreació.

Lleida, 29 de gener de 2014

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat