El diputat Òscar Martínez posa en valor el paper de la caça com a coneixedor i controlador del medi natural

Fira Caçador Tarrega-0

Fira Caçador Tarrega-1

Fira Caçador Tarrega-2

Fira Caçador Tarrega-3

Ho ha dit a l’acte inaugural de la vintena edició de la Fira del Caçador Ciutat de Tàrrega, certamen que se celebra aquest cap de setmana.

El diputat Òscar Martínez ha participat aquest diumenge en l’acte inaugural de Fira del Caçador Ciutat de Tàrrega-Memorial Felip Robinat, esdeveniment que enguany compleix vint anys d’història i que se celebra aquest cap de setmana a l’Espai Felip Robinat Felip del Càmping Municipal.

A més de Martínez, a l’acte també hi han intervingut Alba Pijuan, alcaldessa de Tàrrega, Enric Altisent, cap de l’Oficina Comarcal de l’Urgell; Jaume Teixidó, president Territorial de Lleida de la Federació Catalana de Caça; i Josep M. Setó, president de la Societat de Caçadors de Tàrrega.

Al marge de felicitar els organitzadors pels vint anys d’història de la Fira, Òscar Martínez ha aprofitat la seva intervenció per posar en valor la caça, tot remarcant que els caçadors formen part del medi i exerceixen una doble funció: la de “coneixedors del medi i del territori” pel fet d’estar en contacte directe amb la natura i la de “controladors cinegètic d’algunes espècies”.

Un aspecte, aquest darrer, que en l’actualitat està a l’ordre del dia degut al context derivat de les problemàtiques del camp, amb la qual cosa la caça està “més revaloritzada que mai per les necessitats sobrevingudes”. És per això que, ha dit Òscar Martínez, és molt important mantenir vives fires sectorials o singulars com aquesta, perquè que són un reflex de diversitat i en aquest cas de l’obligació de posar en valor una activitat necessària com és la caça.

En acabar els parlaments, han efectuat un recorregut pels estands de la Fira, un espai que, en aquesta 20a edició concentrarà un centenar d’expositors juntament amb exhibicions, concursos i competicions de tota mena, atès que l’esdeveniment integrarà propostes lúdiques i divulgatives sobre la pràctica cinegètica, el medi natural, la fauna i l’artesania, a més de posar enguany un especial èmfasi en la gastronomia. Bellesa canina, agility, falconeria, espectacles eqüestres i tir amb arc han configurat una programació familiar que també integra la participació de la unitat canina dels Mossos d’Esquadra, que oferirà al públic una demostració de gossos policia.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat