El cuiner Joan Roca, del Celler de Can Roca, designat millor restaurant del món, convidat a l’IEI

ORIllibre_gust_6_editora_2_5861_0_1

És un dels tres germans del Celler de Can Roca i ha prologat el receptari de cuina tradicional que ha presentat la Diputació de Lleida per aquest Sant Jordi

La visita està prevista per a principis del mes de juny i s’emmarca dins de les accions que la Diputació de Lleida porta a terme per promocionar el consum dels aliments del territori 
 

El cuiner Joan Roca, del restaurant El Celler de Can Roca –designat el millor restaurant del món per la revista Restaurant Magazine-, està convidat a visitar l’IEI a principis del mes de juny, després que hagi prologat  el llibre ‘De Gust, cuina i art de les terres de Lleida, Pirineu i Aran’, que ha presentat la Diputació de Lleida per Sant Jordi.

El llibre recull receptes tradicionals de totes les comarques de Lleida, que "es ressolen, en essència, en els productes de proximitat, per raó, i també i sobretot, de servir-nos d’allò que ens dóna la terra i que sentim més nostre”, escriu Joan Roca en el  receptari. Són, en total, 13 receptes escrites per a cuiners no professionals  i que permeten l’elaboració de plats i postres com  ara la cassola de tros, la sopa de fredolics, la coca de recapte o el préssec en almívar.

“És important que reforcem i difonguem la cuina tradicional i familiar, perquè volem que es continuï i perquè volem que es mantingui”, escriu Roca en el pròleg on recorda que l’escriptor Josep Pla feia notar que “nosaltres tenim una cuina modesta, petita, si voleu precària i monòtona, plena de defectes i de qualitats, però que en definitiva ha alimentat un país”.

Cada recepta està acompanyada d’una il·lustració, basada en una obra d’un artista emergent de cada comarca que l’ha elaborat basant-se en la recepta mateixa. “Per això, les tretze obres que acompanyen les tretze receptes fan olor de farigola, tenen gust de préssec, tacte de clasca de caragol i textura de trencadissa d’orelleta. Menjar i mirar, simple. Simple? En tot cas, amb la deliciosa complexitat de les coses senzilles”, signa el xef del des d’aquest dilluns reconegut internacionalment com millor restaurant del món.

El llibre ‘De Gust,  cuina i art de les terres de Lleida, Pirineu i Aran’ forma part de les accions que La Diputació de Lleida porta a terme a través de la campanya ‘Aliments del territori  tu’, per posar en valor productes agroalimentaris de primera qualitat de les comarques de Lleida.

Les accions d’aquesta campanya reconeixen el talent i l’esforç de molts pagesos i productors, contribueixen a la riquesa de les nostres terres i a la presència del nostre país en els mercats internacionals.

En el marc d’aquesta difusió, la Diputació de Lleida va presentar una selecció de productes de la terra als 40 representants de departaments i províncies de França i Itàlia, que es van reunir a Lleida el passat dia 17 d’abril en el marc de al celebració del lobby mediterrani Arc Llatí.

La selecció va incloure, entre altres, oli de les Garrigues, pa de ronyó, truita de riu, ratafia dels raiers, fruits secs, així fins a un producte representatiu de cadascuna de les comarques. Per aquesta acció, es va comptar amb la col·laboració del projecte Gustum i del restaurant La Cava de Tàrrega, d’Albert Marimon (Nomenat “Cuiner de l’any” al Fòrum Gastronòmic de Girona 2013) i del Restaurant La Cosa Nostra de Cervera.

  

Lleida, 30 d’abril de 2013

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat