El CREBA ha format més de 1.300 professionals en els primers 5 anys de funcionament

5_anys_CREBA_01

5_anys_CREBA_02

5_anys_CREBA_03

El centre —dependent de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRBLleida) — es dedica a la recerca i la formació biomèdica utilitzant el model porcí i treballa en les àrees de cirurgia, ginecologia, urologia, nefrologia, endoscòpia digestiva, anestesia, traumatologia i infermeria

 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el diputat de Salut Pública, Albert Bajona, acompanyats del director del Centre de Recerca Experimental Biomèdica Aplicada (CREBA), Jorge Juan Olsina, han presentat aquest dilluns el balanç dels primers 5 anys de funcionament del centre.

 

El centre —dependent de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRBLleida)— que està dedicat a la recerca i la formació biomèdica utilitzant el model porcí, compleix 5 anys de funcionament aquest 2021. Des de l’any 2016, el CREBA ha format 1.301 persones en 95 cursos de formació sanitària especialitzada. En concret, de les àrees mèdiques de cirurgia hepato-bilio-pancreàtica, cirurgia esofago-gàstrica, cirurgia de paret abdominal, cirurgia vascular, ginecologia, urologia, nefrologia, endoscòpia digestiva, anestèsia, traumatologia i infermeria. També s’ha ofert formació per a personal veterinari.

 

Joan Talarn ha volgut emfatitzar el fet que tants professionals hagin passat pel centre a rebre algun dels nombrosos cursos que s’hi ha fet i ha qualificat el CREBA com “el gran centre de recerca de les terres de Lleida”.

 

Segons ha explicat el cap de servei de Cirurgia General i Aparell Digestiu de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, responsable del grup de recerca Cirurgia Experimental de l’IRBLleida i director del CREBA, Jorge Juan Olsina, el centre ha treballat aquests 5 anys en els àmbits de la formació, la recerca i la divulgació científica. Pel que fa la investigació, el centre ha finalitzat 6 projectes de les àrees de cirurgia de la paret abdominal, la peritonitis severa, el transplantament pulmonar, l’ecoendoscòpia biliar, la insuficiència renal crònica i l’embolització arterial. A més, actualment compta amb dos projectes en curs de cirurgia de la paret abdominal i d’analgèsia intraoperatòria.

 

El CREBA té les instal·lacions ubicades a Torrelameu, al costat del Centre d’Estudis Porcins, i està impulsat per la Diputació de Lleida i l’IRBLleida.

 

 

Per a més informació, podeu veure la presentació completa a l’enllaç del canal de YouTube de la Diputació de Lleida:

 

https://www.youtube.com/watch?v=fNJeanTv4Ro

 

 

Lleida, 12 d’abril de 2021

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat