El Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-Sana aprova el pressupost per al 2020 que ja contempla la recuperació de la figura de la direcció tècnica 

Consorci-Estany

El Consell General també ha aprovat el projecte de museografia de la planta baixa del ‘Centre d’Interpretació Ambiental Cal Sinén’

El Consell General del Consorci de l’Estany d’Ivars_Vila-Sana ha aprovat avui el pressupost per a l’exercici econòmic de l’any 2020, que com a principal novetat contempla ja la recuperació de la figura de la direcció tècnica de l’estany, tal i com es va decidir en l’anterior reunió del Consell.

En la reunió, que ha tingut lloc al Consell Comarcal del Pla d’Urgell i ha estat presidida per Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida, els patrons han aprovat per unanimitat els comptes generals del Consorci, els quals preveuen despeses per valor de 436.572,38 euros, d’acord amb l’objectiu d’estabilitat pressupostària, la regla de despesa i l’objectiu de deute públic.

A partir d’ara, el Consorci podrà iniciar la tramitació per a treure a concurs públic la plaça de direcció tècnica de l’estany, amb la voluntat que el aquest perfil sigui el d’una persona experta en matèria mediambiental i biodiversitat, a fi de potenciar les accions destinades a la protecció d’aquest espai natural del Pla d’Urgell.

En la mateixa reunió, el Consell General del Consorci de l’Estany d’Ivars_Vila-Sana també ha donat el vis-i-plau al projecte museogràfic del ‘Centre d’Interpretació Ambiental Cal Sinén’. Es tracta d’una proposta per a la planta baixa del centre, que ajudarà a explicar l’origen de l’Estany i com aquest va influir en la població i l’artesania local.

El president de la Diputació, Joan Talarn, ha agraït a tots els patrons del Consorci “la implicació en uns comptes i en un projecte que ha d’ajudar a dur a terme el compromís de l’Estany d’Ivars_Vila-Sana pel que fa a la protecció de la natura i la promoció turística d’una zona que va més enllà del propi Pla d’Urgell, ja que l’Estany ha de ser un referent per a tota la demarcació de Lleida”.

En la reunió d’aquest matí també hi ha assistit el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panades, representants  del departament de la Generalitat de Catalunya competent en matèria de medi natural, l’Ajuntament d’Ivars d’Urgell, l’Ajuntament de Vila-sana i la Universitat de Lleida.

Mollerussa, 23 de desembre de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat