El conseller Puigneró i la Diputació de Lleida presenten a Aitona el projecte de desplegament de la fibra òptica

La vicepresidenta primera, Rosa Pujol, i el vicepresident tercer, Jordi Latorre, s’han reunit amb el responsable de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat

L’alcaldessa d’Aitona i vicepresidenta primera de la Diputació, Rosa Pujol, i el vicepresident tercer, Jordi Latorre, s’han reunit amb el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, a l’Ajuntament d’Aitona, per parlar del desplegament de la fibra òptica pel territori.

El conseller ha signat al Llibre d’Honor de l’Ajuntament. En acabar, la Sala de Plens ha acollit la presentació del projecte.

El titular del departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat ha destacat que la fibra òptica és “una infraestructura fonamental i imprescindible” per al progrés. “Actualment ja hem connectat 29 de les 42 capitals de comarca, i l’objectiu és completar aquest desplegament entre 2019 i 2020”, però “en paral·lel, no ens volem quedar només amb les capitals de comarca i estem treballant amb les diputacions i amb el món local. El nostre propòsit és que en els propers quatre anys i per fases es vagi produint aquesta connexió de tots els municipis de Catalunya de més de 50 habitants, que en el cas d’Aitona es produirà en la primera fase”, ha precisat.

Per la seva part, Jordi Latorre ha assenyalat que el desplegament suposa “un salt qualitatiu molt important”, perquè aporta “un altre nivell de tecnologia i capacitat de transportar dades a una velocitat molt alta”. El vicepresident tercer de la Diputació ha afegit, en aquest sentit, que la fibra òptica “ja no és un luxe, sinó una necessitat i m’atreviria a dir que gairebé hauria de ser un dret”, motiu pel qual la Diputació de Lleida hi ha apostat decididament i “enguany ha invertit 10 milions d’euros per tal de fer-la arribar a tot el territori”, una fita que espera assolir en quatre anys “gràcies a l’acord amb la Generalitat”.

Durant la trobada, s’han donat a conèixer tots els detalls del desplegament de la fibra òptica al municipi. En aquest sentit, cal destacar que l’Ajuntament d’Aitona ha arribat a un acord amb Serosense Telecom per tal de poder realitzar el desplegament d’una xarxa de comunicacions electròniques de nova generació amb fibra òptica al 100% de les llars del municipi.

Amb l’arribada de la fibra òptica, l’Ajuntament fa una aposta ferma per millorar les telecomunicacions del municipi, amb el guany socioeconòmic important per a la ciutadania que aquest fet suposarà, permetent reduir la fractura digital i generant noves oportunitats i beneficis per al teixit empresarial i comercial. També es permetrà una disminució de la despesa energètica del municipi i, en conseqüència, una millor cura del medi ambient.
Aitona, 13 de febrer de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat