El Comitè català de representants de persones amb discapacitats celebra 25 anys

COCARMI_02

COCARMI_04

COCARMI_03

COCARMI_01

El president de la Diputació, Joan Talarn, ha participat en la celebració i ha destacat la feina que fan les entitats del tercer sector

 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha participat aquest dilluns en la inauguració de la Jornada amb motiu de la commemoració del 25 aniversari del Comitè català de representants de persones amb discapacitats (COCARMI), que ha tingut lloc a la Sala d’actes del Rectorat de la UdL, sota la presidència del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano.

 

L’acte ha comptat amb les intervencions de la coordinadora de Campus Social, Igualtat i Cooperació de la UdL, Núria Camps; la presidenta del COCARMI, Mercè Batlle; el subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, i l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo.

 

En la seva intervenció, Joan Talarn ha destacat que aquests 25 anys confirmen “els esforços reiterats en el temps de les institucions i les entitats en el treball diari per cuidar i dignificar les persones que pateixen alguna discapacitat”. Ha fet referència a la presidenta del COCARMI, Mercè Batlle, com “una lluitadora incansable des d’Aremi pels drets de les persones sense les quals no pot existir mai una nació sencera”, i ha afegit que “sense les entitats del tercer sector, l’administració mai arribaria a poder cobrir les necessitats socials en tots els àmbits, que es resumeixen en fer que les persones amb capacitats diverses gaudeixin d’una millor qualitat de vida i no siguin víctimes de cap discriminació. Des de la Diputació de Lleida tenim clar que, especialment en moments difícils, els més dèbils no poden sortir més debilitats, i en aquesta política continuem compromesos amb el reforç de l’àrea de Salut Pública i Benestar Social, que destina més de 2 milions d’euros a les entitats sense ànim de lucre del territori, que són un pou immens d’idees, projectes i il·lusions”.

 

El Comitè és la principal plataforma del moviment associatiu de la discapacitat a Catalunya, on hi viuen més de 634.000 persones amb alguna discapacitat reconeguda. Va començar amb set entitats fundadores i, actualment, està integrat per tretze federacions i associacions que representen les persones amb discapacitat de Catalunya, ja sigui discapacitat física, orgànica, intel·lectual, sensorial, trastorn mental o pluridiscapacitat. Aquestes entitats són ACAPPS, ASOCIDECAT, COCEMFE Catalunya, DINCAT-Plena Inclusió Catalunya, Down Catalunya, ECOM, Federació Catalana d’Autisme, FECETC, FEDER a Catalunya, Federació Salut Mental Catalunya, FESOCA, FEPCCAT i ONCE Catalunya. El COCARMI forma part del Comité Estatal de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI), que representa uns 3,8 milions de persones amb discapacitat d’unes 7.000 associacions. Forma part així mateix de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i de la Plataforma d’Infància de Catalunya (PINCAT).

 

Lleida, 20 de març de 2023

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat