El Centre Lluís Companys obre portes amb el suport de la Diputació de Lleida

ORIpresident_-_centre_companys_-_tarros_8_editora_2_6444_0_1

ORIpresident_-_centre_companys_-_tarros_29_editora_2_6444_0

ORIpresident_-_centre_companys_-_tarros_17_editora_2_6444_0

La Diputació de Lleida ha col•laborat amb la Generalitat i l’Ajuntament de Tornabous per fer possible que el Centre d’Interpretació Lluís Companys pugui obrir al públic a partir d’avui i així “fer realitat l’anhel de tot un país i de moltes generacions de catalans que se senten agraïts al president que ara fa 74 anys ho va donar tot per Catalunya”, en paraules del president Joan Reñé.

El conseller de Presidència, Francesc Homs, ha estat l’encarregat d’inaugurar aquest centre ubicat al Tarròs, poble natal del qui fou president de la Generalitat de Catalunya entre els anys 1933 i 1940.

“Avui Lluís Companys se sentiria molt orgullós del seu poble. De veure que després de tants anys de persecucions, a la base d’aquest país i com ell davant de la mort, hi ha un poble dempeus amb il•lusió col•lectiva i confiança en sí mateix”, ha afegit Reñé.

La col•laboració econòmica de la Diputació de Lleida, amb una aportació de 51.000 euros, s’ha destinat als treballs del projecte museogràfic del Centre d’Interpretació Lluís Companys. Estaven pendents de realització des de feia anys, una vegada finalitzada l’obra de l’equipament del qual la Generalitat en va posar la primera pedra l’any 2010.

Tarròs, 18 de juliol de 2014

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat