El Castell del Remei organitza la 1a Cursa Nocturna

La Diputació de Lleida ha acollit la roda de premsa de presentació de  la 1a Cursa Nocturna

La Diputació de Lleida ha acollit la roda de premsa de presentació de la 1a Cursa Nocturna

La cursa, que se celebrarà dissabte 4 de juny, forma part del circuit del Vi i pretén promocionar l’esport, la salut i l’enoturime

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació de la primera Cursa nocturna del Castell del Remei que organitza GoGoGorunners el dissabte 4 de juny i que forma part del circuit del vi.

La roda de premsa ha estat presentada pel diputat Josep Ibarz; l’alcalde de Penelles, Eloi Bergós; la directora de comunicació del Castell del Remei, Mireia Gonzalez, i la presidenta de GoGoGorunners Club, Ester Tort.

El diputat Josep Ibarz ha explicat que la Diputació de Lleida dóna suport a les iniciatives que fomenten els valors com l’esport, la natura i el paisatge, la gastronomia i la solidaritat. En aquesta ocasió, aquesta cursa nocturna n’és tot un exemple de tot plegat.

L’alcalde de Penelles, Eloi Bergós, ha reivindicat el territori i l’atractiu del Castell del Remei i de la plana de Lleida.

Ester Tort de GoGoGorunners ha explicat que s’han organitzat dos recorreguts: un de 9km i un altre de 15km aproximadament. Els dos surten des del Castell del Remei a les 21.30hores direcció Vallverd, passant per Almassor. A Vallverd els corredors se separen segons el recorregut escollit.

Els participants de la llarga distància arribaran a l’estany Ivars Vila-Sana, on  donaran una volta per anar a buscar el Canal d’Urgell, on es trobaran amb les participants de la curta distància. A partir d’aquest moment, vorejaran el Canal d’Urgell fins arribar al Castell del Remei. Un dels atractius d’aquesta cursa és que els corredors passaran pel mig del celler del Castell del Remei.

Els dos recorreguts es poden fer corrent o caminant. Es pretén que es pugui gaudir en família del paisatge de la zona i de la seva nocturnitat. És un circuit molt planer i per camins de terra.

Hi haurà dos punts d’avituallament, a Vallverd i al Canal d’Urgell. També hi haurà un punt de control de pas a l’inici de la volta per l’Estany.

S’oferirà als participants una graellada de carn amb vins del celler a l’arribada. Per fer més atractiva la cursa i donar-li més color els corredors disposaran de leds de colors i el Castell del Remei estarà il·luminat amb torxes a la sortida i l’arribada.

La directora de comunicació del Castell del Remei, Mireia Gonzalez, ha explicat que el Circuit del Vi vol promocionar l’esport, la salut i l’enoturisme. Aquesta cursa en forma part juntament amb la Cursa Cara nord (Vimbodi i Poblet) i la cursa entre vinyes de Tomàs Cusiné (El Vilosell).

Cal destacar la vessant solidària de la cursa, mitjançant la qual també es vol donar a conèixer la malaltia de lupus, recaptar fons per la Fundació Catalana de Lupus i destinar-los a la seva investigació.

Per aquest motiu, a més de l’aportació per dorsal, els participants que així ho desitgin podran fer una aportació directa a la causa en el moment de la inscripció. També està disponible un dorsal zero i la venda d’una polsera solidària.

Les inscripcions són online a través de www.cursanocturnadelcastell.org fins dijous que ve. En aquests moments, hi ha 230 inscrits en les dues distàncies, superant els 150 de previstos inicialment.

Lleida, 30 de maig de 2016

 

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat