El Bus de la Salut present a la 8a Jornada de Recerca de l’Institut Català de la Salut a Girona

Bus_salut_parada_SLI

El Bus de la Salut

Els assistents a la jornada podran visitar el bus i conèixer de primera mà la prevenció cardiovascular i renal que s’hi porten a terme

L’obesitat i la diabetis centren la jornada, dues malalties que apareixen entre les principals causes de mortalitat i discapacitat, i tenen un impacte econòmic molt elevat en els sistemes sanitaris

El Bus de la Salut estarà present el proper divendres 3 de juny a la 8a Jornada de Recerca de l’Institut Català de la Salut que tindrà lloc al Palau de Congressos de Girona.

El Bus de la Salut és un projecte mèdic que permet conèixer l’estat de salut de les artèries (el que es coneix com a malaltia ateromatosa) i la prevalença de malaltia renal oculta en una mostra de 9.000 persones de tota la demarcació de Lleida durant tres anys, del 2015 al 2017.

La Diputació de Lleida i la Fundació Renal Jaume Arnó, conjuntament amb el Departament de Salut i la unitat UDETMA de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, han posat en marxa aquest projecte amb l’objectiu d’aproximar el servei als pobles i als seus ciutadans.

Els assistents a la jornada podran visitar l’autobús, que està equipat amb material mèdic, en general d’ús hospitalari, i personal sanitari especialitzat. El bus recorre tota la província de Lleida per acostar-se a la població amb factors de risc (hipertensió, tabaquisme, obesitat) i evitar-ne el desplaçament a centres de referència més llunyans.

Les persones d’Atenció Primària amb factors de risc i dins la franja d’edat de 45 a 70 anys són citades de manera aleatòria per realitzar un circuit amb proves indolores (ecografia arterial i transcraneal, espirometria, AGEs, mostra per a biobanc…) i sense cap efecte secundari que requereixen uns 60 minuts per individu. El projecte està integrat per cinc grups d’investigació de l’IRBLleida:  Fisiopatologia Metabòlica, Grup Bàsic i Clínic d’Immunologia i Endocrinologia, Recerca Translacional en Medicina Respiratòria, Nefrologia Experimental i Clinical Neurosciences.

Jornada de Recerca ICS

L’obesitat i la diabetis s’han convertit en els problemes de salut pública més seriosos del segle XXI al món. Les dues malalties apareixen entre les principals causes de mortalitat i discapacitat, i tenen un impacte econòmic molt elevat en els sistemes sanitaris. Per fer front a aquestes malalties, la prevenció i el desenvolupament de noves estratègies terapèutiques tenen una importància cabdal.

En aquest sentit, la recerca clínica, la bàsica i l’epidemiològica són fonamentals per poder comprendre millor aquestes afeccions i desenvolupar nous tractaments.

Per aquest motiu, s’ha decidit dedicar la 8a Jornada de Recerca de l’Institut Català de la Salut a abordar els darrers avenços de la investigació en obesitat i diabetis. Aquest any, la trobada se celebrarà el proper 3 de juny al Palau de Congressos de Girona. L’organització va a càrrec de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI).

Lleida, 31 de maig de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat