El Bus de la Salut estaciona a Lleida amb motiu del Dia Mundial del Ronyó

Bus_salut_001_SLI

Informarà i sensibilitzarà la població sobre la importància social de la donació d’òrgans

El Bus de la Salut ha visitat ja Artesa de Lleida, Cervera, Mollerussa, les Borges Blanques, Balaguer, Tàrrega, Guissona, el Pont de Suert i Tremp

Amb motiu del Dia Mundial del Ronyó (World Kidney Day), el ‘Bus de la Salut’ estacionarà aquest dijous, 12 de març, a Lleida, a l’avinguda Francesc Macià, de les 10.00 a les 14.00 i de les 17.00 a les 20.00 hores. Durant tot el dia, aquelles persones que ho desitgin podran visitar-lo en un dia de portes obertes en què no es realitzaran les proves de detecció precoç de malalties cardiovasculars i renals.

En col·laboració amb la campanya de la Sociedad Española de Nefrología, durant tot el dia s’oferirà aigua a les persones que passin pe, ‘Bus de la Salut’ i es podran fer una fotografia al photocall amb el lema “Salut renal per a tots”.

El president de la Fundació Renal del mateix nom, Jaume Arnó, ha explicat que gràcies a aquesta jornada totes les persones podran veure “què es fa dins del ‘Bus de la Salut’, quins resultats se n’obtenen de les proves i, aprofitant el lema d’aquest any, també conscienciaran de la importància de beure aigua per mantenir una bona salut renal”.

Igualment, des de la Fundació Renal Jaume Arnó s’informarà i sensibilitzarà la població sobre la importància de la donació d’òrgans per reduir les llistes d’espera. “Una acció altruista que salva moltes vides”, ha afegit Arnó.

Més de 500 persones amb factors de risc cardiovascular (hipertensió, colesterol elevat, tabaquisme) s’han realitzat proves de diagnòstic precoç de malalties cardiovasculars i renals al ‘Bus de la Salut’. En les seves primeres setmanes de recorregut, el bus ha visitat Artesa de Lleida, Cervera, Mollerussa, les Borges Blanques, Balaguer, Tàrrega, Guissona, el Pont de Suert i Tremp.

La Diputació de Lleida, la Fundació Renal Jaume Arnó, conjuntament amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i la Unitat de Diagnòstic i Tractament de Malalties Aterotrombòtiques (UDETMA) volen, amb aquest projecte, convertir Lleida en una demarcació pionera en la prevenció de les malalties cardiovasculars i renals, modificar els hàbits poc saludables de la població i sensibilitzar la població sobre la importància social de la donació d’òrgans.

Lleida, 10 de març de 2015

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat