El bosc i la fusta, protagonistes de la 8a Fira d’Oficis i Menestrals de Rialp

FIra_Rialp_WEB

Presentació a la Diputació de la 8a Fira d’Oficis i Menestrals de Rialp

Cursa_Castell_Remei_SLI

Presentació de la 2a Cursa Nocturna del Castell del Remei

El certamen se celebrarà els pròxims dies 3 i 4 de juny i comptarà amb més d’una vintena de parades de mestres artesans, que  donaran a conèixer els oficis antics del Pirineu

El municipi de Rialp acollirà una nova edició de la Fira d’Oficis i Menestrals els dies 3 i 4 de juny, dedicada, en aquesta edició, al Bosc i la Fusta. Aquesta fira va néixer amb la intenció de recordar el poble de Rialp en els anys 50, 60 i 70 del segle passat quan era un punt de trobada de la comarca del Pallars Sobirà.

Actualment, aquesta fira té l’objectiu de dinamitzar els petits negocis i comerços d’artesania, basats en la tradició dels oficis antics, així com donar a conèixer els valors i les potencialitats del Pirineu lleidatà.

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació de la 8a edició d’aquesta Fira que ha comptat amb la participació del vicepresident tercer i alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, i el diputat de l’Àrea de Promoció Econòmica, Enric Mir, qui ha volgut posar en valor la dinamització del territori a través de les fires, destacant els valors i les potencialitats del Pirineu.

L’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, ha afirmat que la fira compta amb unes 22 parades de mestres artesans que faran demostracions d’antics oficis al carrer del Mig. A més, d’una quarantena de parades de compravenda, la majoria de les quals són d’agroproductors locals que donaran a conèixer els seus productes de proximitat.

Altres activitats paral·leles que s’han organitzat estan relacionades amb la divulgació del bosc i la fusta: una activitat per fer peces de fusta d’oficis amb Cinta Pintanúvols, una exposició fotogràfica sobre el “Passat i present de les feines al bosc”, una xerrada sobre “Els Tabús de la fusta”, a càrrec de Sergi Sebastià, un taller de com tallar i asclar troncs adreçat als infants, i una visita a Fustes Sebastià, que fabrica cases eficients de fusta.

Durant tot el cap de setmana, els restaurants del municipi oferiran un menú especial de fira amb un preu de 15 euros, basant els seus plats en la cuina dels cargols. També s’atorgarà un premi gastronòmic als restaurants que hauran de votar els veïns del poble mitjançant una butlleta.

Lleida, 29 de maig de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat