El BOP publica la convocatòria de la segona edició del Premi de recerca Elvira Godàs Vila de la Diputació de Lleida

Marc Macià

Es destina a donar suport d’una manera prioritària a investigadors en les primeres etapes d’activitat investigadora en l’àmbit de la història contemporània 

Un projecte de l’historiador Marc Macià sobre el polític lleidatà Pere Mías Codina va guanyar la primera edició

El Butlletí Oficial de la Província (BOP) ha publicat la convocatòria de la segona edició del Premi de recerca Elvira Godàs Vila, creat des del Servei d’Arxius, Estudis i Informació de la Diputació de Lleida.

Es tracta d’un premi que vol donar suport a projectes de recerca i de difusió cultural i històrica d’àmbit local i comarcal i impulsar d’aquesta manera les xarxes d’investigació i de difusió del coneixement d’aquells treballs que s’endinsin en la història contemporània de la demarcació i que es fonamentin parcialment o total en els diferents fons documentals de la Diputació de Lleida i els seus organismes autònoms. El premi es concedirà a un sol projecte i estarà dotat amb 6.000 €.

Aquest premi té caràcter biennal i es fa en col·laboració tècnica amb el Departament d’Història de la UdL. La convocatòria i el termini de la presentació de les sol·licituds i la documentació complementària ja està en curs i s’acaba el 23 d’agost. El termini per a la realització i lliurament del projecte serà de dotze mesos, a partir de la data de la concessió del premi.

Marc Macià, doctor en Història Contemporània de les Borges Blanques, va ser el guanyador de la primera edició del premi  amb el projecte de recerca “El polític lleidatà Pere Mías Codina” i ja està treballant de manera intensa en el seu projecte tal i com demostren els informes periòdics que fa arribar a l’Arxiu de la Diputació.

Aquest guardó vol retre homenatge a Elvira Godàs Vila –la filla petita de Victorina Vila i Frederic Godàs (1879-1920), fundadors del Liceu Escolar de Lleida, inaugurat el 1906. Godàs va ser una mestra republicana exiliada a Mèxic i activista que va ostentar la presidència d’honor de la ‘Asociación Archivo, Guerra y Exilio’.

Lleida, 4 d’agost de 2023

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat