El BOP publica la convocatòria de la primera edició del Premi de recerca Elvira Godàs Vila de la Diputació de Lleida

Façana_Diputació_03

Es destina a donar suport d’una manera prioritària a investigadors en les primeres etapes d’activitat investigadora en l’àmbit de la història contemporània

 

Ha estat creat des del Servei d’Arxius, Estudis i Informació de la Diputació de Lleida

 

El Butlletí Oficial de la Província (BOP) ha publicat la convocatòria de la primera edició del Premi de recerca Elvira Godàs Vila, creat des del Servei d’Arxius, Estudis i Informació de la Diputació de Lleida.

 

Es tracta d’un premi que vol donar suport a projectes de recerca i difusió cultural i històrica d’àmbit local i comarcal. El premi estarà dotat amb 6.000 € i té com a objectiu impulsar les xarxes d’investigació i de difusió del coneixement d’aquells treballs que s’endinsin en la història contemporània de la demarcació i que es fonamentin parcialment o totalment en els diferents fons documentals de la Diputació de Lleida i els seus organismes autònoms.

 

Aquest premi té caràcter biennal i es fa en col·laboració tècnica amb el Departament d’Història de la UdL. Vol fomentar l’estudi i la recerca sobre el territori lleidatà des de l’àmbit de les ciències humanes i socials, i està destinat a donar suport d’una manera prioritària a investigadors en les primeres etapes d’activitat investigadora. La professora responsable del seguiment del projecte serà la doctora Antonieta Jarne.

 

Elvira Godàs Vila –la filla petita de Victorina Vila i Frederic Godàs (1879-1920), fundadors del Liceu Escolar de Lleida, inaugurat el 1906– va ser una mestra republicana exiliada a Mèxic i activista que va ostentar la presidència d’honor de la Asociación Archivo, Guerra y Exilio.

 

 

Lleida, 7 d’octubre de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat