El 5è Festival Re-Sona de Torrefarrera retorna als seus orígens amb un format obert a tots els públics

ReSona_2016_001_SLI

Roda de premsa de presentació del 5è Festival Re-Sona de Torrefarrera

La Diputació de Lleida dóna suport a les iniciatives musicals d’arreu del territori, en aquest cas, el Festival Re-sona de Torrefarrera

En la roda de premsa de presentació també s’ha donat a conèixer el guanyador del Concurs Re-Sona: el grup lleidatà Mesmerians

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació del cinquè Festival Re-Sona de Torrefarrera, que tindrà lloc el proper 30 d’abril a la sala social del consistori. L’organitza l’Ajuntament de Torrefarrera juntament amb l’Associació Cultural Re-Sona.

L’acte de presentació ha comptat amb la participació del vicepresident quart de la Diputació de Lleida i alcalde de la localitat, Jordi Latorre, i del regidor de joventut i president de l’Associació Re-Sona, Jaume Casanoves, així com altres membres d’aquesta associació com el vicepresident, Gerard Cervera; el tresorer Joan Corominas i la secretaria Alba Pros.

El vicepresident quart i alcalde del poble, Jordi Latorre, ha agraït l’esforç de l’associació, integrada pel jovent del poble, que, per cinquè any, organitza aquest festival musical a Torrefarrera amb totes les dificultats econòmiques que comporta. També ha agraït la Diputació de Lleida el seu suport a aquesta iniciativa que dinamitza la comarca del Segrià.

Com a novetats, en Joan Corominas ha destacat el nou format i l’orientació del festival d’aquest any, ja que des de l’associació es pretén reforçar l’essència inicial del Re-Sona amb l’objectiu de fomentar la cultura en tots els seus àmbits, des de l’artístic fins al musical.

Per aquest motiu, Corominas ha explicat que l’oferta musical és més oberta i accessible, amb grups locals i emergents, grups consolidats i combinació d’actes culturals per a públics de totes les edats. Com a plats forts, se segueix apostant pels grups amb rodatge, com és el cas de Mucho, cap de cartell del concert de la nit.

El vicepresident de l’Associació Re-Sona, Gerard Cervera, ha desgranat el programa musical del dia 30 d’abril que inclou activitats de dia i a l’aire lliure totalment gratuïtes a partir de les dotze del migdia amb un vermut electrònic a la plaça Miremont.

Després l’actuació del Màgic Arnau, que combina l’il·lusionisme i l’humor. A la tarda, està prevista una visita de portes obertes a les noves instal·lacions de la ràdio EMUN FM  i actuacions musicals com LJubliana & The Seawolf i Skull & Bones Dj’s. A partir de les nou del vespre, començarà el concert de nit a la sala social del consistori amb les actuacions de San Josex, Mucho i Sanjays.

El preu de les entrades han baixat respecte les edicions anteriors, deu euros per a les anticipades i dotze euros a taquilla. S’han posat a la venda unes 500 entrades. Les anticipades es poden adquirir a l’Ajuntament de Torrefarrera, Cal jove i la botiga Grans Records Lleida.

Per tal de facilitar la mobilitat i la seguretat dels assistents, s’han previst trasllats gratuïts d’autobusos entre Lleida i Torrefarrera. Els interessats s’hi podran registrar via Facebook.

En el Festival Re-Sona kids, els més petits tindran l’oportunitat d’implicar-se en el món de la música a través d’activitats especifiques en un espai pel públic infantil.

Paral·lelament, l’organització oferirà també una Fira de Cervesa Artesana i una Fira Gastronòmica dins del centre històric de la localitat.

Guanyadors del concurs Re-Sona

Finalment, aquest dimecres també s’ha anunciat el guanyador del Concurs Re-Sona. L’Associació ha destacat el gran nivell dels grups que s’han presentat i la varietat d’estils musicals.

El guanyador del concurs ha estat el grup lleidatà Mesmerians que combina el soul amb una base d’influència dels anys seixanta. El premi consisteix en la gravació d’un EP (un format de gravació musical) en un estudi professional i obrir els concerts de nit del Festival Re-Sona el dia 30 d’abril.

El segon lloc ha estat pel grup de pop-rock Spring Riot, que tocaran a la Festa Major del Setembre de Torrefarrera, com a premi.

La tercera posició ha recaigut en The Chronikles, la quarta posició ha estat per Des’acords i el cinquè lloc per a Devil’s Band.

Lleida, 6 d’abril de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat