El 2n Rialp Summer Agility 2019 reunirà més de 300 gossos de tot Europa

Aquesta competició internacional se celebrarà al camp municipal entre els dies 7 i 11 d’agost

El Club Agility Ciutat Comtal, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rialp i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, organitza la segona edició del Rialp Summer Agility 2019, que tindrà lloc al camp municipal de Rialp entre els dies 7 i el 11 d’agost, amb una participació de prop de 300 gossos.

La prova ha estat presentada aquest dimarts a la sala de premsa de la Diputació, a càrrec del diputat en funcions Francesc Sabanés; l’alcalde de Rialp, Gerard Sabarich; el president del Club Agility Ciutat Comtal, Carles Fortuny; i el director del Patronat de Turisme, Juli Alegre.

L’escenari permet el muntatge de dues pistes de manera que es facilita la competició simultània de dos participants a la vegada. L’organització ha previst un espai per a caravanes, amb preses de llum i aigua, lavabos i bar, a més de camp d’entrenament i zones de refresc per als gossos.

Segons ha explicat Fortuny, hi haurà la participació d’inscrits de Portugal, França, Suïssa, Bèlgica, Itàlia, Eslovènia i Alemanya, així com una gran participació de ‘agilitistes’ espanyols i catalans. Els participants podran optar a participar en les proves oficials avalades per la Reial Societat Canina espanyola (RSCE) i la Fédération Cynologique Internationale (FCI), que celebrarà les seves finals el dia 10 d’agost a la tarda; un torneig Open, que tindrà lloc el dia 7 d’agost a la tarda; o la prova per equips, que se celebrarà el dia 9 d’agost, també a la tarda.

Donat l’èxit de la primera edició, enguany s’ha incrementat substancialment el nombre d’inscrits, passant del 150 gossos participants a la primera jornada als 300 del 2019.

Una de les coses que més valoren els participants és el fet que el camp sigui de gespa natural, que la zona de caravanes estigui a tocar de les instal·lacions on es competeix i que la zona ofereixi un estol molt variat d’activitats paral·leles, com les bicicletes BTT, els esports d’aventura o l’excursionisme.
En aquest sentit, Sabarich ha explicat que aquesta competició és diferent a les altres que organitzen al municipi per la seva complexitat, i tot i fer-se al bell mig de l’estiu en plena temporada turística, dona un valor afegit al tipus de turista que visita aquesta zona del Pallars.

Per la seva banda, Alegre ha explicat que l’aposta per activitats com aquesta són les que permeten donar visibilitat al territori i a una zona com és el Pirineu, especialment en una competició singular com aquesta.

La prova compta amb jutges procedents de França, Suïssa, Alemanya i Estònia, així com la presència d’una veterinària per assessorar i solucionar qualsevol possible incidència que pugui donar-se amb els gossos.

Lleida, 2 de juliol de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat