El 28è Festival de Música Popular i Tradicional Catalana de la Granadella se celebrarà del 20 al 22 d’agost amb més concerts respecte de la passada edició 

Festival Granadella_1

Festival Granadella_3

L’esdeveniment, que compta amb el suport de la Diputació de Lleida, prendrà totes les mesures de seguretat enfront de la Covid-19

La Granadella serà, del dia 20 al 22 d’agost, la capital de la música popular i tradicional amb la celebració de la 28a edició del Festival de Música Popular i Tradicional Catalana. L’acte de presentació s’ha celebrat aquest matí a la Diputació de Lleida i ha comptat amb la participació del diputat Joan Gilart, acompanyat d’Atzara Noguera, alcaldessa de la Granadella, i Elena Llauradó, tinenta d’alcaldessa.

Aquest esdeveniment està organitzat per l’Ajuntament de la Granadella, amb el suport de la Diputació de Lleida. Comptarà amb actuacions a l’aire lliure a la Plaça de la Vila amb aforament limitat i es prendran mesures de seguretat adaptades a la Covid-19. Totes les activitats i concerts són gratuïts.

Les actuacions musicals aquest any inclouran més concerts respecte de la passada edició. Començaran el divendres 20 d’agost a les 22.30 hores amb havaneres del grup l’Espingari; dissabte al migdia a les 13.00 hores hi haurà l’actuació d’Electrogralla, mescla de música d’arrel tradicional i actual, i transformació sonora; a la tarda, a les 18.30 h, hi haurà l’espectacle familiar: De poetes, cançonetes; i al vespre a les 22.30 hores cançons populars i de taverna amb Julivert; diumenge al matí hi haurà ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània; a la tarda a les 18.30 hores, cançons i romanços amb Jaume Arnella i Rafel Salla; i diumenge a les 20.00 hores hi haurà l’actuació 25 anys composant entre violins i dones, amb Les Violines. 

En aquesta edició es recuperen les activitats impulsades pel teixit associatiu del municipi: la Cursa de les Pedretes el dissabte a les 11.30 hores; la Cursa de la Cordera el dissabte a les 17.30 hores, amb pòdium femení i masculí; diumenge a les 10.00 hores el XVI Concurs de Bitlles Vila de la Granadella; i la Fira de productes artesanals a la Plaça de la Vila.

Divendres a les 19.00 hores es farà una presentació de Mengem Garrigues juntament amb un tastet de productes a l’Antic Dipòsit, davant del Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya; i divendres i dissabte hi haurà visites gratuïtes, amb reserva prèvia, al Museu de l’Oli de Catalunya, ubicat a la Cooperativa de la Granadella.

En la seva intervenció, Gilart ha afirmat que “és tot un goig poder ja gaudir d’una certa activitat i sortir de la monotonia que hem tingut fins ara. És important que els nostres veïns i veïnes puguin anar ja gaudint de la nostra cultura”, a la vegada que ha recordat que “des de la Diputació de Lleida es dona suport a tots els actes culturals que es fan arreu del territori”.

Noguera ha destacat que “a diferència de l’any passat, en què ho vam haver de reduir tot molt a només una acció per dia i sense cap activitat complementària, i ara ja hem pogut programar més actuacions començant el divendres amb les havaneres, com ja és tradició, i fins al diumenge”.

Llauradó ha explicat tot el seguit d’activitats, “sempre impulsades pel teixit associatiu del municipi”, on es recuperen la Cursa de les Pedretes, per als més petits, i la Cursa de la Cordera, una de les activitats esportives amb més tradició de la Granadella.

Amb els anys, el Festival de Música Popular i Tradicional Catalana de la Granadella ha esdevingut el referent de la música tradicional a Ponent i a Catalunya a l’estiu.

Lleida,16 d’agost de 2021

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat