El 23è Premi turístic “Pica d’Estats” rep 189 reportatges

ORIlogo_pica_23_petit_editora_2_5009_0_1

El 23è Premi turístic “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet que convoca anualment el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha tornat a tenir en aquesta nova edició una alta participació de reportatges, que se situa en 189 inscripcions. Del nombre total de treballs presentats, 19 corresponen a mitjans de premsa internacional; 151, a mitjans de comunicació d’abast estatal, i 19, a mitjans locals.

La participació de treballs d’àmbit estatal i internacional al 23è Premi “Pica d’Estats” s’ha mantingut en percentatges molt similars a la mitjana d’inscripcions de les darreres 4 convocatòries, mentre que la premsa local ha experimentat un lleuger descens. En concret, la premsa internacional ha rebut 19 inscripcions de treballs (la mitjana dels darrers 4 anys és de 20 reportatges); els mitjans estatals hi han presentat 151 treballs (la mitjana dels darrers 4 anys és de 149), i 19 són de premsa local (la mitjana de les 4 darreres edicions és de 29 inscripcions).

Els 19 treballs inscrits d’àmbit internacional procedeixen de 9 països estrangers, entre els quals el Japó, que hi participa per segona vegada. La resta de reportatges d’àmbit internacional procedeixen de França, Alemanya, Rússia, Bèlgica, els EUA, Suïssa, Àustria i Anglaterra. Cal destacar que un dels reportatges que s’ha presentat dins l’apartat d’internacional sobre el Camí dels Bons Homes ha estat distribuït per una agència de notícies alemanya i s’ha publicat en diferents mitjans de comunicació d’Alemanya, Àustria i Anglaterra, tot i que consta com una única inscripció.

Distribució per categories

Per categories, el nombre de treballs inscrits en el 23è “Pica d’Estats” ha estat el següent:

Premsa especialitzada, 73 (8 d’àmbit internacional i 65 d’estatal); Premsa d’informació general, 46 (4 d’internacional, 25 d’estatal i 17 de local); Televisió, 35 (2 d’internacional, 31 d’estatal i 2 de local); Ràdio, 5 (3 d’internacional i 2 d’estatal); Internet, 27 (2 d’internacional i 25 d’estatal), i finalment l’apartat de Fotografia ha rebut la inscripció específica per a aquesta categoria de 3 reportatges, mentre que uns altres 33 també s’han inscrit en altres categories del certamen, com ara Premsa especialitzada, Premsa d’informació general, Premsa internacional o local. A efectes d’inscripció, per a la suma dels 189 treballs presentats només s’han comptabilitzat els 3 reportatges que es presenten de manera específica a aquesta categoria i els altres 33 ja estan inclosos a les altres categories del guardó.

El 23è Premi “Pica d’Estats”, convocat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, té 8 categories i una dotació econòmica de 36.000 euros. El certamen destina una dotació de 5.000 euros a cadascuna de les modalitats següents: premsa escrita d’informació general, premsa especialitzada en viatges i turisme, ràdio, televisió, premsa internacional i reportatge fotogràfic. Els guardons destinats a Internet i als mitjans de comunicació locals de les Terres de Lleida tenen una dotació econòmica de 3.000 euros cadascun.

El veredicte del jurat es coneixerà el 28 de gener de 2012

El jurat del 23è “Pica d’Estats” es reunirà a la ciutat de Lleida i farà públic el seu veredicte el 28 de gener de 2012 en una conferència de premsa que presidirà Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida.

El jurat és format per prestigiosos professionals del món de la comunicació. El president del jurat és Josep M. Martí, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya. En formen part com a vocals Josep Cuní, director del programa “8 al dia” de 8 tv; Lluís Foix, periodista i analista polític de La Vanguardia; Ramon Font, president del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC); Antonio Franco, assessor a la presidència del Grupo Zeta; Mariano Palacín, president de la Federació Espanyola de Periodistes i Escriptors de Turisme; Lourdes Ballarín, corresponsal a Lleida de TVE; la periodista Margarida Baró; Josep Lluís Cadena, president a la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i actuant com a secretari Jordi Blanch, director del Patronat de Turisme.

Més informació:

Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Tel. 973 24 54 08

Web: http://www.lleidatur.com/pica

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat