El 19è Seminari Internacional de Postgrau Cervera-Jordà ret homenatge a la seva impulsora Teresina Jordà

Cervera-jorda1

cervera-jordà2

cervera-jorda3

cervera-jorda4

Els Armats de Lleida proposen un seguit d’actes culturals entre el 8 i l’11 d’agost que es realitzaran a les ciutats de Lleida i Balaguer.

La vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Estefania Rufach, ha recordat Teresina Jordà de la qual n’ha destacat la seva magistral carrera com a intèrpret de la música i també com a pianista.

Tret de sortida al 19è Seminari Internacional de Postgrau Cervera-Jordà, que se celebrarà fins l’11 d’agost entre les ciutats de Lleida i Balaguer, i que compta amb diferents activitats programades com concerts, presentacions de llibres i recitals de poesia. L’acte d’inauguració, s’ha celebrat aquesta tarda a la sala d’actes de la Diputació de Lleida.

La vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Estefania Rufach, ha estat l’encarregada de presentar aquesta 19a edició del seminari Cervera-Jordà, enguany dedicat a Teresina Jordà, la qual va morir ara fa uns mesos. Rufach ha lamentat que és el primer any que se celebra aquest seminari sense la seva impulsora, “una persona que tots recordem com una gran dona, magistral intèrpret de la música, excel·lent pianista de gran reconeixement internacional, i mare de grans musics com David i Verònica”.

La vicepresidenta Rufach, ha recordat que la Diputació de Lleida ha fet sempre costat al Seminari Internacional de Postgrau Cervera Jordà, “perquè aquest seminari és una gran oportunitat per a joves intèrprets i compositors d’arreu, ja que els ajuda a difondre els seus treballs creatius i també perfecciona la seva tècnica musical”. Rufach ha lloat la tasca que han dut a terme per la música, però també pel territori, Pepita Cervera i Teresina Jordà, “Han dut sempre el talent Lleidatà arreu del món; ho van fer amb el músic Enric Granados, interpretant juntes, una vegada i una altra, l’obra pianística completa d’aquest autor tant nostre; i ho segueixen fent ara, amb el Seminari Internacional Cervera – Jordà, convertint la nostra demarcació durant el més d’agost en una icona internacional de la música i l’art”.

A la presentació del seminari d’enguany també hi han participat el diputat Paco Cerdà, el president dels Armats de Lleida; Josep Àngel Comes, el musicòleg Jesús Rodríguez Picó; també l’organitzadora del Seminari i membre dels Armats de Lleida, Francesca Agustí; i els fills de Teresina Jordà i nets de la Pepita Cervera, David i Verónica Jordà. La rapsoda i amiga de la família, Mari Cruz Nevot, ha finalitzat l’acte amb un recital poètic.

El diputat Paco Cerdà ha destacat que aquest seminari “és un esdeveniment de Lleida i per Lleida i que avui, amb l’absència de la seva impulsora, Teresina Jordà,  pren una rellevància especial també pels Armats de Lleida, que vetllarem perquè sigui recordada sempre i per seguir mostrant al món el seu llegat”.

El primer acte que es farà en record a Teresina Jordà, tindrà lloc aquesta tarda, a les 19 hores, al ‘Magatzem de la Cultura’; un nou espai que s’inaugurarà al setembre, i que preveu reunir-hi tot el fons artístic de Teresina Jordà i a la vegada organitzar puntuals actes culturals. Aquesta mateixa tarda s’hi durà a terme la dissertació “Art i Música per ser més feliços” a càrrec de l’artista Palmira Rius, i diferents audicions a pianistes amb la participació de les cantants Sara i Miriam Sae.

Estefania Rufach, ha finalitzat la inauguració d’aquest 19è seminari desitjant molta sort a tots els participants i organització, tot recordant que Teresina Jordà ha passat a la història com una de les més grans magistrals intèrprets de la música Lleidatana. El 19è Seminari Internacional de Postgrau Cervera-Jordà compta enguany amb 23 inscrits d’arreu de l’estat i dos alumnes internacionals.

Lleida, 8 d’agost de 2022.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat