Eines per millorar en transparència

[RoyalSlider Error] No post attachments found.

La Diputació de Lleida treballa per iniciar la implementació dels portals web de transparència a tots els municipis de Lleida a partir de mitjan novembre
Posa en funcionament l’Oficina Tècnica de la Transparència i Llei Orgànica de Protecció de dades (LOPD) per assessorar els ens locals sobre la Llei de transparència

Les noves tecnologies s’han convertit en una excel·lent eina per augmentar el grau de transparència de les administracions davant dels ciutadans, que cada dia exigeixen accessos més clars i directes per conèixer els recursos i la gestió de les administracions locals.
Aquesta exigència coincideix amb allò que estableix la nova Llei 19/2014 de transparència, accés a la informació pública i bon govern. Per tal de complir la normativa, totes les administracions incorporaran a les seves respectives webs un portal de transparència des d’on s’oferirà informació accessible, precisa i completa.
La Diputació de Lleida porta més de sis mesos treballant, en coordinació amb la Generalitat i la resta de diputacions catalanes, per dissenyar l’estructura i els continguts d’aquests portals web.
Es tracta d’un portal web que posarà a l’abast de tothom fins a 130 dades, que engloben temes com la descripció de l’activitat pública, l’organigrama, les percepcions econòmiques del personal i dels càrrecs, el pressupost, les subvencions i convenis, dades estadístiques i de comptabilitat.
La instal·lació dels portals web anirà acompanyada, des de mitjan novembre, de formacions presencials al territori per ajudar els consistoris a abocar-hi la informació i les dades. Aquest procés de desplegament dels portals de transparència a tots els nivells de l’administració es fa de forma conjunta per guanyar temps i efectivitat gràcies a l’acord signat el passat mes de juny entre el Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat, el Consorci Administració Oberta de Catalunya, l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, les diputacions de Tarragona, Barcelona, Girona i Lleida, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya.
No obstant això, la tasca d’assessorament i suport als ajuntaments va molt més enllà de la creació i implementació d’aquest portal web de transparència. Per tal d’ajudar i acompanyar els ens locals en aquest procés d’implementació de la Llei de Transparència, la Diputació ha posat en funcionament els serveis de l’Oficina Tècnica de la Transparència i Llei Orgànica de Protecció de dades (LOPD).
A través d’aquest nou recurs els ens locals podran donar d’alta les seves peticions i formular les seves consultes sobre la Llei de transparència a un equip multidisciplinari de tècnics en informàtica, assessoria jurídica i tècnica, que estaran a la seva disposició per fer més fàcil aquesta implementació.

Lleida, 4 de novembre de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat