Edullesa amplia horaris i personal per facilitar a les empreses les exportacions arran de l’entrada en vigor del Brexit

Edullesa02

Edullesa04

Edullesa01

Edullesa03

El punt duaner de Lleida ha incrementat en un 298% el seu resultat d’explotació des del mes de gener

 

El 96% de les 4.230 operacions d’exportació tramitades en el primer trimestre de 2021 són al Regne Unit

 

El punt duaner de Lleida Edullesa ha ampliat aquest any 2021 personal, serveis i horaris per tal de facilitar a les empreses els tràmits de les seves exportacions, que amb l’entrada en vigor del Brexit ha comportat que el Regne Unit s’ha convertit en un país tercer per als seus productes. Aquesta circumstància ha comportat un increment del 298% en el resultat d’explotació en el primer trimestres de l’any, tal com ha constatat el Consell d’Administració celebrat aquesta setmana.

 

Edullesa està participada per la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida, Afrucat i la Cambra de Comerç de Lleida, i la seva funció és efectuar gestions duaneres d’importació i exportació per a qualsevol tipus de productes industrials i agroalimentaris.

 

En el balanç d’aquest primer trimestre de l’any 2021 destaca que s’han realitzat un total de 4.230 operacions d’exportació de diferents productes, de les quals 4.082, el 96%, tenen com a destinació el Regne Unit, que des del gener, amb l’entrada en vigor del Brexit, ha deixat de ser un país comunitari. De la resta d’exportacions, 39 han estat a Israel, 17 a la Índia, 11 a Costa de Marfil, 11 a Aràbia Saudí, 8 al Senegal, 8 a Martinica, 6 a la illa de Guadalupe, 6 a Geòrgia i 5 al Sudan.

 

Per fer front a aquesta nova circumstància, que suposa tramitar entre 35 i 39 exportacions al dia, el punt duaner ha ampliat la seva plantilla amb 3 contractacions més i els seus serveis, oferint a les empreses usuàries un horari ampliat des de les 6.00 a les 20.00, i tots els dies de la setmana, festius inclosos. Edullesa ofereix servei a qualsevol productor de l’Estat que necessiti exportar a tercers països i, especialment, a les empreses de transport amb base a Lleida. Els productes gestionats des d’aquest punt duaner acostumen a sortir per carretera cap al Regne Unit o els ports de Barcelona, Tarragona i València per a les altres destinacions internacionals.

 

Especialitzat en productes agroalimentaris, Edullesa ja preveu l’ampliació dels seus serveis amb motiu de la campanya fructícola d’aquest estiu.

 

 

Lleida, 23 d’abril de 2021

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat