Donem suport un any més a la Fira de l’Oli de Juncosa

Fira_oli_Juncosa_SLI

Presentació de la Fira de l'Oli de Juncosa

En aquesta novena edició, Juncosa presenta dues novetats: una exposició de maquinària agrícola i el trasllat de les 35 parades de productes artesans al centre històric del terme

Els dies 26 i 27 de novembre, el municipi de Juncosa, a la comarca de les Garrigues, organitza un any més la Fira de l’Oli i productes d’elaboració artesana amb l’objectiu de donar a conèixer el seu poble i promocionar el consum de l’oli extra verge que elabora la seva cooperativa agrícola. Aquest oli verd de qualitat i envasat rep el nom de Les Cabanes.

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació de la novena edició de la fira que ha comptat amb la participació del diputat de les Garrigues, Enric Mir, de l’alcalde de Juncosa, Lluís Dalmau, i del president de la cooperativa agrícola, Enric Mateu.

El diputat provincial, Enric Mir, ha explicat que aquesta fira és una de les més  tradicionals del territori de les Garrigues i, cada any, presenta un oli d’extrema qualitat, pròpia de la DOP Les Garrigues.

Tal i com ha detallat l’alcalde del municipi, Lluís Dalmau, s’esperen un total de 35 expositors de productes d’elaboració artesana de la comarca, dels quals vuit seran de maquinària agrícola, una de les novetats de l’edició d’enguany.

Així mateix, l’alcalde ha afegit que amb la voluntat de donar a conèixer als visitants la riquesa patrimonial i històrica de Juncosa, l’ajuntament ha decidit traslladar al centre de la vila totes les parades de productes, que fins ara se situaven a la plaça del poble. Una de les curiositats de Juncosa és el monument del Mig del Món que fa referència a la creença popular que Juncosa se situa al mig del món.

A més, també s’han programat diverses activitats paral·leles com una caminada popular, un taller de maceració d’herbes amb oli, un concurs d’all i oli, un tast d’oli per a nens i una xerrada divulgadora sobre la història de les cabanes de volta a càrrec de Josep Preixens.

Finalment, el president de la Cooperativa, Enric Mateu, ha explicat que l’any passat van exportar el seu producte a Veneçuela, amb un bon resultat. Aquest any, les seves perspectives es dirigeixen a consolidar el mercat i treballen per obrir nous mercats internacionals de venda del seu oli verge extra, especialment al mercat americà i europeu.

Lleida, 22 de novembre de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat