Donem suport per segon any consecutiu a la Marxa per la Pau a Lleida amb confluència a la Seu Vella

Marxa_Pau_001_WEB

Presentació de la 2a Marxa per la PAu

Marxa_Pau_001_SLI

Presentació de la 2a Marxa per la PAu

Una de les novetats d’aquest any és que es donarà continuïtat a l’acte que se celebrarà el 19 d’abril amb iniciatives posteriors a diferents associacions o escoles

Cinc municipis de la comarca del Segrià seran protagonistes per segon any consecutiu el pròxim 19 d’abril de la Marxa per la Pau, la caminada popular que comptarà amb cinc vies que confluiran al Turó de la Seu Vella de Lleida.

L’acte de presentació d’aquest dimecres celebrat a la Diputació de Lleida ha comptat amb la participació del vicepresident primer de la Diputació, Miquel Padilla; el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Lleida, Txema Alonso; Rosa M. Abella de MUASC-Lleida i representants de les entitats que donen suport a la iniciativa.

El vicepresident primer de la Diputació, Miquel Padilla, ha destacat l’èxit de la primera edició de la Marxa i la importància de transmetre els valors de la pau i el respecte mitjançant esdeveniments com aquest.

Els municipis d’Alpicat, Alcarràs, Vilanova de la Barca, Sunyer i Artesa de Lleida tornaran a ser els punts de sortida de les diferents rutes representant els cinc continents.

Alpicat representarà Europa i la sortida de la marxa de 9,20 km està prevista per a les 10 hores. El continent africà estarà representat per Vilanova de la Barca i a les 8:30 hores es començaran a caminar els 15,50 quilòmetres que els separen de la capital del Segrià. El municipi d’Alcarràs representarà Oceania i a les 9:30 hores s’iniciarà el tram de 12,90 km fins a Lleida. Àsia estarà representada per Sunyer i els caminants completaran 14,50 quilòmetres a partir de les 8:30 hores. Finalment, Artesa de Lleida serà Amèrica en aquest Marxa per la Pau i la sortida està prevista a les 9:30 hores per realitzar un total de 12,40 quilòmetres.

L’hora d’arribada dels cinc continents a la Seu Vella està prevista per les 13 hores, on es farà un acte simbòlic que consistirà en ajuntar la terra que recolliran els participants dels cinc recorreguts per tal de nodrir el roser que van plantar en l’edició anterior, tal i com explica la Rosa M. Abella de MUASC-Lleida. Durant el recorregut els organitzadors també han previst diferents jocs per promoure els valors del respecte, la tolerància i la pau.

Una de les novetats d’aquest any és que es donarà continuïtat a l’acte amb projectes i iniciatives posteriors a nivell d’associacions o escoles, entre d’altres col·lectius.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Lleida, Txema Alonso, ha indicat que és un acte molt adient per transmetre i conscienciar tota la societat de la importància de la convivència.

L’any passat la Marxa per la Pau va comptar amb una participació de 600 persones i aquest any els organitzadors esperen arribar als 2.000.

Lleida, 15 d’abril de 2015

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat