Donem suport a la Transisquella, prova en BTT que combina esport, natura i solidaritat

Transisquella Albagés 2014

Transisquella Albagés 2014

Se celebrarà el diumenge 26 d’octubre a l’Albagés, compta amb dos circuits, de 30 i 45 quilòmetres, està limitada a 300 participants i els beneficis aniran destinats a la Fundació Pallapupas

La vuitena edició de la cursa en BTT Transisquella se celebrarà el pròxim diumenge 26 d’octubre a l’Albagés amb el recolzament de la Diputació de Lleida i ho farà amb una proposta que combina l’esport de la bicicleta, el contacte amb l’entorn natural i el territori, i una acció solidària molt especial.

Aquest migdia, la sala de premsa de la Diputació ha acollit la presentació de la prova no competitiva i de caire solidari que ha comptat amb la participació del diputat Antoni Villas; l’alcalde de l’Albagés, Albert Donés; el director tècnic de la prova, Óscar Donés i els integrants de l’associació Solidaris BTT, Jordi Rosanes i Núria Duch.

Limitada a tan sols 300 participants, la Transisquella aposta de nou per la “qualitat per damunt de la quantitat de corredors”, tal i com ha explicat l’alcalde de l’Albagés, destacant també que la cursa comptarà amb la participació d’una de les millors ciclistes tot terreny del món i actual campiona d’Espanya, Sandra Santanyes i també amb la presència de la família d’Iñaki Lejarreta, ciclista professional mort en accident i a qui se li va dedicar la passada edició.

Antoni Villas ha recordat que “des de la Diputació s’aposta per marxes tan arrelades al territori com aquesta que alhora combinen esport natura i solidaritat. Ja des de la seva primera edició, els diners que es recullen han anat destinats a causes benèfiques i, en aquesta ocasió, seran els infants que es troben hospitalitzats els que en gaudeixin”.

La marxa, no competitiva, està formada per dos circuits, un de 30 quilòmetres amb 650 metres de desnivell positiu, i un altre de 45 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell, “molt més tècnic i exigent”, com a apuntat el director tècnic de la prova que forma part de la Challenge Garrigues.

La ONG Pallapupas, que s’encarrega de fomentar i dotar de pallassos els hospitals de Catalunya, rebrà els beneficis íntegres de la cursa mitjançant Solidaris BTT, entitat sense ànim de lucre que “neix de la nostra afició de practicar l’esport en el medi natural”, ha explicat Jordi Rosanes qui també ha volgut manifestar que “des de Pallapupas ja ens han anunciat que la recaptació es quedarà a les terres de Ponent, aspecte pel qual també ens sentim molt contents de continuar treballant en aquest tipus d’iniciatives”.

L’organització té previst finalitzar la cursa entre les 12.30 i les 13.00 hores per donar pas al sorteig de regals dels patrocinadors i a un esmorzar de germanor entre tots els participants.

Les inscripcions es poden tramitar mitjançant el web del Consell Comarcal de les Garrigues.

Lleida, 20 de octubre de 2014

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat