Donem suport al XV Congrés d’Arxivística de Catalunya

Rosa_Pujol_congres_arxivistica_001_SLI

La Diputació de Lleida ha col·laborat econòmicament en l’organització del XV Congrés d’Arxivística de Catalunya

La vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol, ressalta la gran tasca que fan els arxivers per tal que les institucions puguin comptar amb una eina de transparència

La Diputació de Lleida ha col·laborat econòmicament en l’organització del XV Congrés d’Arxivística de Catalunya, que se celebrarà a Lleida del 28 al 30 de maig i que ja compta amb 300 persones inscrites.

La vicepresidenta de l’IEI i portaveu del grup de CiU, Rosa Pujol, ha participat aquest dimecres a la roda de premsa de presentació del congrés organitzat per l’Associació d’Arxivers de Catalunya amb l’objectiu de promoure un major nombre d’iniciatives de preservació digital en l’àmbit dels arxius i la gestió de documents.

Pujol ha destacat la gran tasca que fan els arxivers i que faciliten a les institucions una eina de transparència “a la que totes les administracions públiques s’hi han de sumar”. En la seva intervenció, la vicepresidenta de l’IEI ha recordat que la corporació disposa de tres serveis d’arxiu: el d’audiovisuals de l’IEI, l’hemeroteca i el servei d’arxius, tots tres a disposició de la ciutadania.

El responsable del Servei de Coordinació General d’Arxius del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Enric Cobo, i el representant del Consorci d’Administració Oberta de Catalunya i president de l’Associació d’Arxivers-Gestors de Documents, Joan Soler, han explicat la importància de treballar la preservació de la informació amb els nous sistemes digitals, “garantint un model que doni cobertura a tothom, eficient i amb accés permanent”.

Cobo ha anunciat també que han començat a elaborar els projectes de creació dels arxius comarcals de l’Alta Ribagorça i les Garrigues per tal de completar la xarxa d’arxius comarcals a tota Catalunya.

Per al seva part, el segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida, Rafel Peris, ha incidit en la importància de preservar la memòria a partir dels arxius i ha indicat que aquest congrés és una oportunitat per conèixer la tasca que fan els arxivers.

Coincidint amb el congrés, els arxivers-gestors de documents de les terres de Lleida han posat a l’abast de la ciutadania un itinerari expositiu d’alguns dels edificis més emblemàtics de la ciutat –entre els quals es troba el Palau de la Diputació de Lleida- on a través de la fotografia es pot apreciar la seva transformació arquitectònica.

L’objectiu d’aquesta ruta és la creació d’espais de divulgació cultural que fomentin la preservació i l’accés del nostre patrimoni documental.

 Lleida, 27 de maig de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat