Donem suport al repte solidari amb l’IRB de 5 triatletes lleidatans que participaran a l’Ironman de Zurich

Ironman_IRB_001_SLI

Nectarina_atletica_Alcarras_002_WEB

Presentació de la “Nectarina Atlètica” Fruits de Ponent d’Alcarràs per promocionar fruita i esport

Nectarina_atletica_Alcarras_001_WEB

Presentació de la “Nectarina Atlètica” Fruits de Ponent d’Alcarràs per promocionar fruita i esport

Els cinc esportistes, amb el suport de la corporació lleidatana, recaptaran diners per quilòmetre recorregut per destinar-los a la investigació de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida

La Diputació de Lleida col·labora directament amb un grup de 5 atletes de les comarques lleidatanes que s’han proposat fer l’Ironman de Zurich afegint un element solidari a la iniciativa esportiva.

Els esportistes Josep Maria Puig Bell-lloc, Josep Solé Llovet, Josep Maria Brufau Puig, Bernat Turmo Gruas i Josep Bonet Olivart participaran el pròxim 19 de juliol a la prova de l’Ironman de Zurich.

La iniciativa s’ha presentat aquest dijous a la Diputació de Lleida i el diputat Gerard Sabarich, ha destacat que es tracta “d’una proposta molt autèntica que uneix la participació en una cursa d’alt nivell juntament amb una vesant solidària, en la que la Diputació també hi col·labora”.

A més de participar en l’Ironman, els cinc atletes volen realitzar un acte de solidaritat amb l’IRB Lleida Fundació Dr. Pifarré. Amb el suport de la Diputació de Lleida es recaptarà una quantitat de diners per cada kilòmetre realitzat per cadascun dels companys que formem part d’aquest grup arribant a un màxim de 1.000 quilòmetres entre els cinc, tal i com explica Josep Maria Puig, un dels atletes.

Aquesta recaptació anirà destinada íntegrament a l’IRB Lleida. El doctor Reinald Pamplona, sots-director de l’IRBLleida i investigador principal del Grup de Fisiopatologia Metabòlica, ha agraït la iniciativa dels cinc esportistes i ha afegit que la recerca i l’esport són dues activitats molt diferents, però que coincideixen en el sacrifici que suposen per a les persones que les desenvolupen.

L’Ironman de Zurich és un triatló d’alt nivell que inclou 3,8 km de natació a les aigües del llac de Zurich, 180,2 km en bicicleta pel centre de la ciutat i al voltant del llac i 42,2 km de cursa atlètica.

Es preveu una participació de 2.000 persones i els mateixos esportistes lleidatans han indicat que es tracta d’un gran repte per a ells ja que quatre d’ells superen els 50 anys i la mitjana d’edat dels participants en aquesta prova se situa entre els 35 i els 45 anys.

Col·laboracions de la Diputació amb l’IRB

Aquesta no és la primera col·laboració que la Diputació de Lleida manté amb l’IRB Lleida. Per tercer any consecutiu la corporació ha finançat amb 279.000 euros les beques a la demarcació per realitzar 10 contractes d’un any de durada a metges que hagin acabat el període de formació especialitzada −Medicina (MIR), Infermeria (EIR), Psicologia (PIP) o Farmàcia (FIR)− i que s’hagin format en l’entorn sanitari de Lleida (Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, l’Hospital de Santa Maria o Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària de Lleida).

Es tracta d’una iniciativa conjunta entre l’Institut de Recerca Biomèdica (IRBLleida), l’Institut Català de la Salut (ICS) i la Diputació de Lleida per estimular la realització de projectes d’investigació innovadors a IRBLleida que requereixin la incorporació de professionals formats en diferents especialitats mèdiques.

D’altra banda, la Diputació de Lleida ha impulsat i finançat amb més de 3M€ el centre Ciència i Recerca Experimental Biomèdica Aplicada (CREBA) sota la direcció tècnica de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB) i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Aquest equipament situat a Torrelameu (Noguera) neix amb la voluntat de convertir-se en el centre de referència a nivell de Catalunya en la investigació biomèdica.

L’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida Fundació Dr. Pifarré és l’institut de recerca sanitària que aglutina tota la recerca biomèdica que es fa a Lleida, tant de la Universitat de Lleida com del sistema sanitari de la regió. Inclou, per tant, investigadors de la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida (UdL), de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV), de la Direcció d’Atenció Primària Lleida de l’ICS, dels Serveis Territorials de la Conselleria de Salut i de l’Hospital de Santa Maria (HSM).

A més, interacciona amb el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida i amb Agrotecnio, el centre de recerca en agricultura, producció animal i tecnologia dels aliments del campus ETSEA de la Universitat de Lleida.

Lleida, 2 de juliol de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat