Donem suport al nou repte de l’equip Lleida World Extrem a Namíbia

Lleida_World_Extrem_Namibia_002_SLI

La corporació lleidatana ha donat suport a l’equip Lleida World Extrem en les seves expedicions dels darrers 10 anys

Namíbia, al Sud d’Àfrica, és la destinació del nou repte que els dos membres del Lleida World Extrem, el corredor Arcadi Climent i el càmera i realitzador Ivan Talavera, iniciaran la setmana vinent amb el suport de la Diputació de Lleida.

Els dos esportistes es desplaçaran el proper dijous 26 de març fins a Sud-àfrica amb l’objectiu de creuar la regió de Kaokoland, un dels pocs escenaris verges que queden al món, des de la frontera amb Angola fins a Terrace Bay.

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dijous la presentació del nou repte de l’equip del Lleida World Extrem, que en aquesta ocasió incorpora també la fotografia Iolanda Sebé a l’expedició.

L’acte ha comptat amb la participació del cap de Relacions Interdepartamentals de la Diputació de Lleida, Antoni Fo, qui ha destacat el doble objectiu d’aquests reptes, com és descobrir i donar a conèixer llocs desconeguts i alhora portar el nom de Lleida arreu del món.

En total són més de 300 quilòmetres explorant la costa dels esquelets, anomenada així perquè nombrosos vaixells i balenes van quedar atrapats a les seves platges.

El corredor Arcadi Climent ha explicat que la principal dificultat amb la que es trobaran aquest any és la fauna. “Estem a Àfrica, on viuen elefants, lleons, rinoceronts, búfals i altres animals de grans dimensions, motiu pel qual haurem d’estar alertes”.

Les altres dificultats d’aquesta expedició són el fet que durant 150 quilòmetres l’Arcadi Climent haurà de córrer sol, ja que la zona és inaccessible per al vehicle de suport on va l’Ivan Talavera; i l’orientació, ja que es tracta d’un recorregut que no està cartografiat.

Com en els anteriors projectes, l’expedició servirà per donar a conèixer una zona molt desconeguda a través d’un documental. El càmera i realitzador Ivan Talavera ha explicat que a través de l’Arcadi es recrearà la situació que va viure el capità d’un vaixell que navegava per les costes de Namíbia i va embarrancar en aquesta zona. Aquest capità va ser un dels pocs supervivents del naufragi i va travessar el desert fins arribar a una tribu.

La filosofia de l’equip del Lleida World Extrem és arribar a llocs on no ha arribat ningú a peu i alhora poder mostrar al públic els seus reptes amb una visió social i mediambiental.

L’equip del Lleida World Extrem ha realitzat diferents projectes: ha documentat l’impacte de la construcció d’una presa al riu Omo, va conviure amb una de les últimes tribus nòmades de Sibèria, va conscienciar sobre la biodiversitat natural de l’illa de Socotra (al Iemen) i va documentar els indígenes dels Embera Katío de Jaidukamá a Colòmbia.

Lleida, 19 de març de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat