La Marxa senderista del Baix Segre a la Granja d’Escarp serà la primera de les sis caminades que s’organitzen en el marc de la proposta Marxa.cat
Marxa.cat és un projecte que neix a Lleida el desembre de 2015 de la unió de sis marxes populars que volen fer més explícita una aposta clara i pública entorn els hàbits saludables –pràctica de l’esport i alimentació saludable- i el compromís de respecte amb el nostre entorn.
La Diputació de Lleida dóna suport a aquesta iniciativa esportiva que s’ha presentat aquest dimecres a la Sala de Premsa de la Diputacio de Lleida i ha comptat amb la presència del diputat de l’àrea de Promoció Econòmica, Enric Mir; del president de Km0, Oscar Rodríguez; del director de la Marxa.cat, Jordi Carol; del coordinador de la Marxa.cat, Simeó Fuentes, i dels representants de cadascuna de les marxes: Manel Solé, de la Marxa senderista Baix Segre; Xavi Thai, de la Marxa Solidària Pla de Ponent; Xavier Gaya, de la Marxa de les Cabanes de volta, i Josep Ramon Mòdol, de la Marxa de tardor de Montoliu.
El diputat Mir ha destacat que les diferents marxes comparteixen uns mateixos objectius que la Diputació de Lleida també es compromet a compartir i que són: promoure la pràctica saludable de l’esport, incentivant els hàbits de vida saludable i conscienciar la gent de la necessitat del respecte i cura del propi cos, així com també, afavorir el coneixement de l’entorn destacant el valor patrimonial del nostre territori i els nostres productes de Km0.
En aquest mateix sentit, el director de la Marxa.cat, Jordi Carol, ha explicat que el circuit pretén donar valor al concepte de “marxa popular” entés com a activitat no competitiva, oberta a tothom, de ritme lliure, lligada al descobriment del valor del territori i sense ànim de lucre. El segell del circuit Marxa.cat vol ser un segell de garantia, de qualitat, de seriositat i empatia cap als participants.
Així mateix, el president de Marxa.cat ha exposat els requisits que comparteixen les marxes i que són els següents: han de ser no competitives, de ritme lliure, és a dir, es podran fer corrent o caminant, la marxa ha de tenir almenys un circuit reduït i sense dificultats, s’hauran de reduir els sucres, prohibint les begudes ensucrades i les llaminadures, s’oferiran esmorzars alternatius pels celíacs i pels vegetarians, el sistema d’inscripcions serà almenys on-line, el marcatge del circuit serà visible i es retiraran els possibles residus del circuit un cop acabada la marxa evitant així qualsevol perjudici de l’entorn natural.
Per acabar, el coordinador Simeó Fuentes ha exposat el calendari del circuit de marxes destacant que enguany s’hi han afegit dues més. En total, el calendari contempla sis marxes saludables:
- 6 de març a la Granja d’Escarp, la marxa senderista del Baix Segre
- 3 d’abril, Lleida, Albatàrrec, Alfés i Artesa de Lleida, la marxa popular del Segrià
- 17 d’abril a Els Omellons, la marxa de les Cabanes de Volta
- 24 d’abril a Montgai, la marxa popular del Baix Sió (novetat)
- 9 d’octubre de Lleida a Almacelles, la marxa solidària Pla de Ponent
- 23 d’octubre a Montoliu, la marxa de tardor (novetat)
Els organitzadors de la Marxa.cat esperen arribar als 5.000 participants entre totes les curses. Aquest diumenge, a la Granja d’Escarp, en la 8a Marxa del Baix Segre esperen sobrepassar les 500 inscripcions.
El president de Km0, Oscar Rodríguez, ha explicat que Km0 Ponent organitza des del 2009 la Marxa Popular del Segrià, la marxa popular més participativa de ponent i una de les més grans de Catalunya, amb prop de 3.000 participants, amb uns valors ben identificats amb la cultura, els hàbits saludables, i el compromís amb el territori.
Lleida, 2 de març de 2016
Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat