Donem suport a la Transsegre de Balaguer, que arriba a la 32a edició

Transsegre_2016_WEB

La Diputació de Lleida acull la presentació de la Transsegre de Balaguer

Transsegre_2016_SLI

La Diputació de Lleida acull la presentació de la Transsegre de Balaguer

La baixada pel riu Segre més popular barreja esport d’aventura, territori i festa de l’aigua, i espera arribar a les 280 inscripcions aquest any

Els dies 8, 9 i 10 de juny, Balaguer celebrarà la 32a edició de la Transsegre. Aquesta celebració va néixer amb el propòsit de reivindicar la recuperació de l’espai natural del riu mitjançant un descens esbojarrat i no competitiu i que amb els anys s’ha consolidat com la festa de l’aigua més important i coneguda arreu del país.

Cada any, la Transsegre aplega multitud de participants amb les seves embarcacions casolanes que juntament amb la calor, l’aigua, la imaginació i un ambient festiu realitzen el descens pel riu entre Balaguer, Camarasa, Gerb i Sant Llorenç de Montgai.

La cursa consta de dos dies esbojarrats. La primera part del recorregut s’inicia dissabte a la tarda. Les barques surten de Camarasa i comencen la baixada per les aigües manses del pantà fins a la platja de Sant Llorenç de Montgai. A la nit, al Parc de la Transsegre, té lloc una gran festa amb espectacles i concerts fins a la matinada. Diumenge a les deu del matí, els participants surten del Partidor de Gerb i fan un recorregut de més de quatre quilòmetres per arribar a Balaguer.

La roda de premsa de presentació ha tingut lloc aquest dilluns a la Diputació i ha comptat amb la participació del diputat Eloi Bergós i dels membres de l’organització de la Transsegre, Carles Gatnau, Judit Regué, Maria Estudillo, Flor Martínez i Dani Carrasco.

El diputat provincial ha recordat que la Diputació de Lleida dóna suport a totes aquestes iniciatives que serveixen per fer territori i són una mostra de la riquesa i la diversitat de les comarques lleidatanes. Així mateix, Bergós ha assenyalat que la Transsegre permet fer una gran promoció turística de Balaguer i de la Noguera.

Els organitzadors Carles Gatnau i Judit Regué han assenyalat que les inscripcions són a través de la página web www.transsegre.org. Actualment, estan inscrites unes dues-centes barques, però esperen poder arribar a les 280.

També han afegit que molts dels participants provenen de la resta de Catalunya i, especialment, han destacat que ja fa uns cinc anys que repeteixen unes embarcacions que venen de Flandes. També han agraït el suport rebut per les institucions i, sobretot, la feina feta per la cinquantena de voluntaris que col•laboren amb la Transsegre.

Lleida, 27 de juny de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat