Donem suport a la 7a Cursa BTT Terra d’Oliveres d’Arbeca, que assoleix els 500 inscrits

Cursa_BTT_Arbeca_WEB

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació de la setena Cursa BTT Terra d’Oliveres

Cursa_BTT_Arbeca_SLI

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació de la setena Cursa BTT Terra d’Oliveres

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació de la setena Cursa BTT Terra d’Oliveres, que organitza el Club Ciclista d’Arbeca amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, el Consell Esportiu de les Garrigues i els ajuntaments dels Omellons i Arbeca.

La roda de premsa ha comptat amb la participació del diputat provincial, Enric Mir; del regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Arbeca, Albert Felip, i del president del Club Ciclista d’Arbeca, Marc Ribera.

En nom de la Diputació de Lleida, el diputat Enric Mir ha felicitat els organitzadors ressaltant que es tracta d’una cursa totalment consolidada i que any rere any atrau més nombre de ciclistes lleidatans i catalans. A més, Mir ha afirmat que la Diputació de Lleida “sempre està al costat d’aquests esdeveniments esportius que donen a conèixer el nostre territori i dinamitzen els pobles i el seu entorn”.

Per la seva banda, el regidor de l’Ajuntament d’Arbeca, Albert Felip, ha explicat que la marxa ciclista no competitiva tindrà lloc el proper diumenge 3 de setembre. S’espera arribar als 500 inscrits i es compagina amb la cinquena Fira de la BTT que ofereix material esportiu, bicicletes i rutes de BTT. El regidor ha afirmat que la cursa de BTT ajuda a donar a conèixer el poble i tota la riquesa del terme.

Per altra banda, el president del Club Ciclista d’Arbeca, Marc Ribera, ha agraït la tasca del centenar de voluntaris i ha explicat que la cursa té tres circuits:

  • De 20 km i 280m de desnivell que transcorren pel nucli urbà i continua cap a una part del terme on no havien passat en cap de les edicions anteriors amb una pujada forta, una baixada de tres quilòmetres i un posterior fals pla que va augmentat el desnivell.
  • De 41 km i 750m de desnivell positiu acumulat es desviarà del circuit curt al 15,9km i a partir d’aquell moment començarà els corriols i les trialeres.
  • De 64km i 1000m de desnivell positiu acumulat, sent aquest el circuit més exigent tècnicament.

També s’ha previst un seguit d’activitats complementàries pels acompanyants amb l’objectiu de gaudir en família d’Arbeca, en concret, un tast d’oli a l’Oficina de Turisme i punts de fotografia de la cursa i del paisatge garriguenc.

Finalment, cal destacar que malgrat no ser una cursa competitiva sí que la classificació és puntuable per la Xallenger Garrigues.

Lleida, 31 d’agost de 2016

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat