Donem suport a la 3a Marxa per la Pau

Marxa_Pau_002_SLI

Marxa_Pau_001_SLI

 

La tercera Marxa per la Pau arrenca aquest diumenge amb la voluntat de conscienciar caminant i de promoure l’educació en els valors

Cinc municipis del Segrià seran protagonistes el proper diumenge, 12 de juny, de la tercera Marxa per la Pau, una marxa popular que s’inicia amb cinc vies que conflueixen al Turó de la Seu Vella de Lleida.

Els cinc pètals d’una rosa blanca estan en correspondència amb els cinc continents del món, i sobre aquests l’entitat MUASC Lleida ha traçat unes rutes de camí amb cinc pobles de la comarca del Segrià.

Cada camí simbolitza una sensació diferent amb una ruta que pretén implicar tothom, caminant plegats per reflexionar sobre els valors i els sentiments compartits.  Cada camí pretén ser un retrobament de cultures i de civilitzacions del món.

Un any més, els municipis d’Alcarràs, de Vilanova de la Barca, d’Alpicat, de Sunyer i d’Artesa de Lleida tornaran a ser els punts de sortida de les diferents rutes que representen els cinc continents del món.

L’acte de presentació ha comptat amb la participació del diputat Paco Cerdà;  de la presidenta de MUASC-Lleida, Rosa Abella; del director del Turó de la Seu Vella, Joan Baigol; de la tècnica de Down Lleida, Carme Perpinyà, i d’alcaldes i regidors dels municipis que donen suport a aquesta iniciativa.

El diputat Paco Cerdà ha felicitat l’organització perquè aquesta iniciativa pretén promoure l’educació en els valors i ha agraït la implicació dels ajuntaments que participen en aquesta marxa.

El director del turó de la Seu Vella, Joan Baigol, ha explicat que la Seu Vella s’implica en aquesta iniciativa com a lloc central de la trobada de la rosa blanca des dels seus inicis, ja que per la seva pròpia història es treballa sobre la pau. A més, ha afegit que en quests moments la Seu Vella es troba en procés de reconeixement com a Patrimoni de la Humanitat.

Alpicat representa la via Europa, amb 9,20 km i sortida a les 10 hores. El continent africà el representa Vilanova de la Barca, amb 15,50 km i sortida a les 8.30 hores. Alcarràs representa Oceania, amb un recorregut de 12,90 km que s’iniciarà a les 9.30 hores. Àsia estarà representada per Sunyer amb uns 14,50 km i sortida a les 8.30 hores. Finalment,  Artesa de Lleida representa el continent d’Amèrica amb un total de 12,40 km i amb la sortida a les 9.30 hores.

Aproximadament a la una del migdia la marxa confluirà a Lleida, on els participants es trobaran a la Seu Vella com a símbol de la unió de totes les cultures. Quan s’arribi al Turó de la Seu Vella, cada participant portarà una bosseta de terra d’un dels continents que unificaran per tal de nodrir el roser que van plantar en l’edició anterior.

Tal i com ha explicat la presidenta de MUASC-Lleida, Rosa Abella, amb l’organització de la marxa es pretén fer camí plegats, caminar amb consciència, caminar en correspondència amb un dels continents i amb la seva gent. Es vol promoure els valors del respecte, la pau i la tolerància. Per això, Abella ha afegit que la Marxa per la Pau està oberta a tothom qui vulgui caminar plegats en consciència.

Com en totes les anteriors edicions, els voluntaris que ajuden en l’organització són de l’Associació Down Lleida.

Lleida, 9 de juny de 2016

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat