Diputació de Lleida i Política Lingüística reforcen la seva col·laboració en favor de la llengua

Reñe_Franquesa_001_sli

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, s’ha reunit aquest dimecres amb la directora general de Política Lingüística del Departament de Cultura, Ester Franquesa

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, s’ha reunit aquest dimecres amb la directora general de Política Lingüística del Departament de Cultura, Ester Franquesa, amb l’objectiu de reforçar encara més la col·laboració i les actuacions en favor del suport i la normalització lingüística al territori.

Reñé ha felicitat la directora general de Política Lingüística per la tasca de suport a la llengua i de normalització que desenvolupen, especialment en un territori com Lleida on hi ha un percentatge bastant elevat de població estrangera que necessita aquest suport.

Per la seva part, Franquesa ha explicat que la composició demogràfica del país ha canviat molt, ja que l’any 1980 només n’hi havia un 1% de població nascuda a l’estranger a tot Catalunya i ara ha augmentat fins al 17%. “Això fa que entitats com el Consorci per a la Normalització Lingüística siguin necessàries per continuar treballant de forma més professionalitzada, sabent quines són i a on són les necessitats i de quina forma s’han d’abordar”, ha afegit.

La trobada ha servit per repassar altres col·laboracions que tenen les dues entitats i per valorar les aportacions econòmiques que es faran segons les disponibilitats de la corporació i els projectes a desenvolupar.

 

Lleida, 22 de febrer de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat