La Diputació de Lleida col·labora en la 4a Volta al Pantà d’Utxesa

La prova se celebra el 26 de febrer, amb dues curses, de 10 i 6,5 quilòmetres, més una altra d’infantil


El proper diumenge, 26 de febrer, se celebrarà la quarta Volta al Pantà d’Utxesa, que organitzen conjuntament els municipis d’Aitona, Torres de Segre i Sarroca de Lleida, amb la col·laboració de la Diputacio de Lleida.

Destaca el fet que, l’any 2016, la Volta al Pantà d’Utxesa va ser considerada la tercera millor cursa de 10 km de l’Estat espanyol, segons Runedia.

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació d’aquesta quarta edició, comptant amb la participació de l’alcalde i el regidor d’Esports de Sarroca de Lleida, Jaume Revés i Sergi Almacellas, respectivament, i l’alcalde i el regidor d’Esports de Torres de Segre, Josep Ramon Branzuela i Joan Companys, respectivament, així com també del responsable de l’organització de la cursa, Xavi de la Fuente, de l’empresa Xavi Thai.

La vicepresidenta Pujol ha expressat el ple suport de la Diputació de Lleida a totes les activitats que es fan en l’àmbit municipal, en aquest cas, la Volta al Pantà d’Utxesa, organitzada pel Consorci d’Utxesa i els municipis d’Aitona, Torres de Segre i Sarroca de Lleida, que d’alguna manera uneixen l’esport i la natura i que serveixen per promocionar aquesta zona, el seu entorn natural i els seus productes locals, la fruita i l’oli. A més, Pujol ha agraït la tasca desinteressada que realitzen les entitats i els voluntaris d’aquests pobles que garanteixen l’èxit de la cursa.

Tal com han anat explicant els regidors de Torres de Segre i Sarroca de Lleida, Joan Companys i Sergi Almacellas, respectivament, s’han organitzat dues curses de 6,5 i de 10 quilometres, i una altra d’infantil. La cursa de 10 km està inclosa en la Lliga de Ponent.
Segons els organitzadors, les inscripcions es tancaran als 500 participants. En aquests moments, hi ha 400 inscrits en les d’adults i 89 en l’infantil.

Pel que fa al recorregut, és en un 70% de terra i en un 30% d’asfalt totalment marcat i tancat al trànsit. El recorregut transcorre per la zona natural del pantà d’Utxesa, un embassament dins el recorregut del Canal de Seròs i que s’estén pels tres termes municipals. Com a novetat, aquest any el sentit del circuit serà a la inversa que en les edicions anteriors per facilitar el trànsit rodat dels vehicles.

El programa de la cursa s’obrirà a les 8.30 h, amb la recollida de dorsals i la bossa del corredor. El punt de sortida i d’arribada de les proves és el punt d’informació d’Utxesa. A les 9 h, es donarà la sortida als que preparen la Marató de Barcelona i fan la tirada de 20 quilometres. A les 10 h, començaran els atletes de la cursa de 10 km i, vint minuts més tard, a les 10.20 h, ho faran els de la cursa de 6,5 km. Un cop tancades aquestes curses, a les 11.45 h, començaran les curses infantils, per donar pas a les 12.30 h al lliurament de premis.

L’organitzador de la cursa, Xavi Thai, ha avançat una altra novetat d’aquesta edició, ja que a les 9.50 hores està previst un “mannequin challenge”, amb una falsa sortida dels corredors.

A més, per tal de fomentar els valors en l’esport, tots els nens i nenes que participin en la cursa infantil portaran el dorsal amb el número 1 perquè tots se sentin guanyadors.

Hi haurà zona infantil oberta a partir de les 9.30 hores, amb inflables i monitors encarregats de fer de guarderia per fer jugar els més petits. També està prevista una zona de jocs, “Torres d’energia”, per ensenyar als més petits com estalviar energia.

Com que l’any passat va ser un èxit, es torna a repetir l’experiència per als corredors que estiguin interessats a fer una tirada de 20 km. Poden anar a recollir el dorsal a les 8.30 hores i a les 9 h es donarà la sortida per a aquests corredors que es preparen per a la Marató de Barcelona.

Lleida, 21 de febrer de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat