La Diputació de Lleida cobrarà al maig l’IBI de l’AP-2 per delegació de 15 ajuntaments on passa l’autopista

Posat_la_gorra_Diputacio_SLI

El Ple de la Diputació de Lleida, al costat d’Afanoc

Més d’un milió d’euros que es liquidaran als ajuntaments i Reñé diu que ‘és de justícia’ l’abonament del 100% d’aquest impost als municipis que durant anys, per una mesura estatal, han percebut el 5% perquè les concessionàries gaudien d’una bonificació que ara ha finalitzat

Tota la corporació se solidaritza amb la iniciativa ‘Posa’t la Gorra’ de l’associació de famílies de nens amb càncer, l’Afanoc

La Diputació de Lleida ha posat de manifest en el Ple d’aquest divendres el suport de la institució als ajuntaments que han reclamat el cobrament del 100% de l’IBI bonificat a les concessionàries d’autopistes, així com també als consistoris que – seguint l’exemple d’Aitona o de Tremp-, han aprovat ordenances o han preparat estudis per gravar les empreses de transport d’energia, aigua i gas per l’aprofitament del domini públic local. En aquest darrer cas, el Ple ha recordat a través d’una moció que el Tribunal Suprem ha reconegut i validat una metodologia de càlcul concreta per a determinar la base imposable d’aquesta taxa.

En relació a l’IBI, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha afirmat que “és de justícia l’abonament d’aquest import als 16 ajuntaments lleidatans afectats i que ascendeix a més d’un milió d’euros”. Es tracta dels municipis d’Aitona, Albatàrrec, Alfés, Artesa de Lleida, Castelldans, Juneda, l’Albi, les Borges Blanques, Lleida, Montoliu de Lleida, Puigverd de Lleida, Soses, Sudanell, Tarrés, Torres de Segre i Vinaixa. Quinze d’aquests tenen la gestió dels impostos delegats a la Diputació de Lleida, per la qual cosa, Reñé ha concretat que al maig l’Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals (OAGRTL) remetrà a les concessionàries el rebut corresponent a l’IBI amb el 100% de l’import.

Al final del Ple, tota la corporació, encapçalada pel president de la Diputacio, s’ha sumat al Posa’t la Gorra, l’acte de sensibilització que organitza l’Afanoc en solidaritat amb el càncer infantil. La delegada d’Afanoc a Lleida, Maite Montañés, ha assistit al Ple i ha agraït el suport de la Diputació de Lleida a aquesta entitat i a l’acte que celebrarà diumenge a la Seu Vella de Lleida.

Altres punts aprovats

En el transcurs del Ple també s’ha aprovat el projecte constructiu per millorar els accessos de la carretera LV-7022 de Puigverd de Lleida a Margalef (N-240) amb l’objectiu d’augmentar la seguretat vial. L’obra preveu la reordenació dels accessos del marge dret d’aquesta via, on es troba l’accés a la urbanització de Bassatorre. El projecte constructiu compta amb un pressupost d’execució de més de 112.000 euros. Igualment, s’ha donat llum verda a l’aprovació del conveni de cessió d’ús, per part de la Diputació de Lleida, al Col·legi de Periodistes de Catalunya, demarcació de Lleida, d’un pis propietat de la corporació per a ser utilitzat com a seu. Finalment s’ha aprovat la modificació dels estatuts reguladors del règim jurídic del Consorci Globalleida i del Consorci de l’estany d’Ivars-Vila-sana.

Lleida, 17 de febrer de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat