Diputació i Benestar Social i Família renoven el conveni de col·laboració per impulsar accions formatives per a joves

ORIconveni_joventut_01_editora_2_5412_0_1

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i el director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat, Toni Reig, han signat aquest dimarts un conveni de col·laboració en matèria de joventut per aquest any 2012, que contempla una aportació de 40.000 euros per part de Corporació Provincial.

Les dues institucions han renovat la seva col·laboració per tal d’ajudar els ajuntaments de les comarques de Lleida a potenciar actuacions que millorin els serveis que s’ofereixen als joves dins el programa de suport i ajut tècnic als municipis.

El president de la Diputació, Joan Reñé ha indicat que “es tracta d’un conveni per subvencionar plans d’actuació de caràcter juvenil proposats pels consistoris i pels consells comarcals del territori”.

El director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat, Toni Reig, ha explicat que “un dels principals aliats de la direcció general de Joventut son els municipis i el món local, ja que aquest tipus de polítiques s’han de desplegar des de la proximitat”.

Les propostes que recull el conveni s’estructuren en dos àmbits. Per una banda, inclou jornades i activitats de formació en matèria de joventut adreçades a càrrecs electes d’ajuntaments i consells comarcals, jornades adreçades a responsables tècnics de l’administració i de les associacions que treballin en l’àmbit juvenil en els diferents municipis de les comarques de Lleida, i accions formatives adreçades a joves en general.

La Diputació de Lleida finançarà aquestes actuacions formatives amb una aportació de 10.000 euros, mentre que la Direcció General de Joventut durà a terme l’organització i la difusió entre els ens locals per assegurar la màxima participació de tot el territori.

Per altra banda, el conveni inclou l’execució de projectes d’activitats en l’àmbit de joventut per tal que els ajuntaments planifiquin i executin les seves intervencions en matèria de joventut d’acord amb els principis rectors del Pla Nacional de Joventut de Catalunya.

Amb aquest objectiu, la Diputació de Lleida destinarà al projecte la quantitat de 30.000 euros. Aquesta xifra complementarà la que la Generalitat destina als ajuntaments mitjançant la convocatòria pública de subvencions per a projectes adreçats a joves.

El conveni té validesa fins al desembre del 2012.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat