Diàleg en favor del voluntariat

Reñe_ple_Diputacio_febrer_001_SLI

Ple de la Diputació de Lleida del mes de febrer de 2015

Reñe_ple_Diputacio_febrer_003_SLI

Ple de la Diputació de Lleida del mes de febrer de 2015

El ple de la Diputació ha aprovat dues mocions en defensa de les associacions sense ànim de lucre i dels 700 bombers que s’integren a la prevenció d’incendis com a voluntaris a Lleida

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha posat en valor la funció del voluntariat a les comarques de Lleida i ha defensat la continuïtat “d’aquesta xarxa comunitària” i que “la llei s’adapti al dia a dia”.

Com exemples d’aquest compromís social, Reñé ha senyalat el centenar d’associacions sense ànim de lucre que existeixen, així com també les més de 700 persones que s’integren a la prevenció d’incendis com a voluntaris. Ho ha fet després del Ple que ha aprovat dues mocions en defensa de la continuïtat d’aquestes activitats.

La primera d’elles ha estat una moció que insta el Govern de l’Estat espanyol a modificar la llei 27/2014, sobre les obligacions tributàries per a les entitats sense ànim de lucre, ja que dificulta els tràmits administratius de control i gestió econòmica d’aquest tipus d’associacions.

Reñé ha indicat que “es tracta de no tensionar aquelles associacions i entitats que són la mostra de la riquesa comunitària d’un país amb gestions administratives necessàries en la seva dinàmica ordinària com si fossin una empresa mercantil”, ha indicat Reñé.

La segona moció aprovada pel ple fa referència a les reivindicacions dels bombers voluntaris. En declaracions als mitjans de comunicació, el president de la Diputació de Lleida ha explicat que mitjançant aquesta moció la corporació es mostra partidària de que la conselleria d’Interior i els bombers voluntaris “s’asseguin i es trobin en una taula de negociació per tal de manifestar les seves inquietuds i buscar un acord, que segur que arribarà”.

En aquest sentit, també ha valorat positivament que el conseller d’Interior “s’hagi manifestat favorable a poder tenir aquest diàleg i negociació per arribar a una entesa”.

Reñé ha destacat que es tracta d’un cos “absolutament necessari que fa una tasca excepcional a les nostres comarques”. “Més de 700 bombers voluntaris donen referència i garantia d’una estructura de prevenció d’incendis totalment adequada”, ha afegit Reñé.

La Diputació s’adhereix a un projecte de padró únic

La Diputació de Lleida passarà a formar part d’un sistema informàtic unificat per a la gestió del padró d’habitants dels municipis del territori, que s’implantarà de forma pionera gràcies a un acord entre l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) i les quatre diputacions catalanes.

En matèria de noves tecnologies el ple també ha donat llum verda al conveni de col·laboració per a la creació d’una nova aplicació informàtica TCQi, per al Departament de Serveis Tècnics, que permet gestionar les dades tècniques, econòmiques i temporals que intervenen en una obra.

200.000 euros de suport a l’esport

En l’àmbit esportiu, la corporació lleidatana ha aprovat la renovació del conveni de col·laboració entre la Diputació de Lleida i el Lleida Esportiu Terraferma Club de Futbol, per fomentar l’activitat esportiva durant la temporada 2014-2015. Mitjançant aquest conveni la corporació aporta 110.000 euros a l’entitat.

També s’ha aprovat un conveni de col·laboració amb el Força Catalunya Club Esportiu, per a la participació en la Lliga ADECCO LEB OR, temporada 2014-2015, i que suposa una aportació de 90.000 euros per part de la Diputació.

Altres punts aprovats

El ple d’aquest mes de febrer també ha donat compte del període mig de pagament a proveïdors, corresponent al mes de gener de 2015, de l’informe de seguiment i finalització del pla d’ajust 2012, així com del reconeixement de crèdits corresponents a l’exercici de 2014 i l’expedient de modificació pressupostària.

Igualment, s’ha donat llum verda a dues delegacions d’impostos per part dels ajuntaments de Torrefeta i Florejats i de Tarroja de Segarra a l’Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals (OAGRTL).

Pel que fa a acció territorial, el ple ha aprovat l’acord marc de col·laboració entre el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, i les diputacions de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida, en matèria de programes d’ocupació i el conveni de col·laboració entre la Diputació de Lleida i el Patronat Municipal de Fires de Mollerussa, per a la realització d’activitats firals, exercici 2015.

Finalment, s’ha aprovat la declaració de serveis essencials i àrees prioritàries per a l’any 2015 i el conveni de col·laboració entre la Diputació de Lleida i el Centre d’Estudis Porcins, per tal de fomentar les activitats de recerca.

Lleida, 20 de febrer de 2015

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat