Reñé afirma que la seva preocupació no és qui presideix el Consorci de Normalització Lingüística sinó la feina que ha de ferEl ple de la corporació ha aprovat el conveni de col·laboració per finançar aquest equipament i també la nova convocatòria de les 10 beques PostMIR
El ple de la Diputació de Lleida ha aprovat aquest divendres el conveni de col·laboració entre l’Institut Català de la Salut, el Servei Català de la Salut i la Diputació de Lleida, mitjançant el qual la corporació lleidatana finançarà l’equipament de l’UCI de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova.
Això suposa una inversió plurianual per part de la corporació d’1.582.517 euros. Aquest any, la Diputació de Lleida aportarà 1.001.729 euros i l’any 2017, 580.788 euros.
Aquesta inversió en Salut Pública se suma a l’aposta per la recerca i la investigació que fa la Diputació de Lleida i que es materialitza en l’aportació de 279.300 euros per a les 10 les beques de promoció de la recerca en salut conegudes com beques PostMIR 2016.
Aquest divendres el ple ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Diputació de Lleida, l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida i el Servei Català de la Salut, per fomentar les activitats de recerca hospitalària a Lleida, a través d’aquestes beques.
Com a novetat d’enguany la convocatòria, a més de dirigir-se a professionals que han acabat l’etapa d’especialització en alguns dels centres sanitaris de Lleida, també s’ha obert a estudiants predoctorals en ciències de la salut de la Universitat de Lleida.
Pel que fa a l’àmbit de Serveis Tècnics, el ple ha donat llum verda a l’Addenda al Conveni signat el 21 d’octubre de 2010 entre l’Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Política Territorial i Obres Públiques i la Diputació de Lleida, referent al procés de traspàs de determinades carreteres comarcals i locals.
Aquesta addenda suposa el reconeixement de deute per part del Departament d’Economia de la Generalitat dels 7 milions d’euros que quedaven pendents d’un total de 20 milions d’euros compromesos pel Govern per realitzar les obres de les carreteres en procés de traspàs.
“En aquest conveni es planteja clarament el reconeixement d’aquest deute que falta per arribar a la totalitat per part de la Generalitat, motiu pel qual nosaltres tanquem el conveni tècnicament i també econòmicament”.
Moció per fer front a l’estigma del VIH
En l’apartat de mocions, el ple ha aprovat una moció consensuada per tots els grups per fer front a l’estigma i la discriminació relacionades a l’epidèmia del VIH/Sida.
Els acords aprovats s’adrecen a impulsar conjuntament amb el Govern de la Generalitat el Pacte social contra la discriminació de les persones que viuen amb VIH, així com a tenir presents les necessitats de les persones que viuen amb el VIH en els serveis oferts a nivell municipal perquè no es produeixin situacions de discriminació i la col·laboració de la Diputació de Lleida amb les entitats que treballen en l’àmbit de la sida a Catalunya, entre altres actuacions.
Debat sobre el Consorci de Normalització Lingüística
D’altra banda, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha manifestat que “tots els ens que formen part del Consorci per a la Normalització Lingüística han de discutir i avaluar per veure cap a on s’encaren les coses d’aquí endavant”.
Reñé ha fet aquestes declaracions en referència a la a moció presentada pel grup polític de la CUP-PA, sobre la presidència del Consell del Centre de Normalització Lingüística de Lleida.
El president de la Diputacio de Lleida ha afirmat que “per mi el menys substancial en aquest moment és qui presideix i qui dirigeix el Consorci, per mi el que és substancial és la feina que ha de fer el Consorci i aquí la Diputació sí que intervindrà”.
Altres punts aprovats
Durant el ple s’ha donat compte del període mig de pagament global de la corporació del mes de juliol de 2016, que ha estat de 3,44 dies a comptar a partir dels 30 dies i s’ha aprovat el compte general de l’exercici 2015 de la Diputació de Lleida, dels seus organismes autònoms i de diversos consorcis.
També s’ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Diputació de Lleida i la federació ALLEM, mitjançant l qual la institució aporta 160.000 euros (75.000 destinats a subvencionar activitats de la federació i 85.000 euros destinats a les activitats dels membres de la Federació ALLEM).
El ple ha donat llum verda a la modificació del Conveni específic de col·laboració entre l’Institut Català de la Salut i la Diputació de Lleida, per a l’actualització d’infraestructures sanitàries, signat el juliol de 2012 i a l’aprovació del conveni de cessió d’us a precari, per part de la Diputació de Lleida, a l’Associació La Torxa, d’una porció de terreny al Complex de La Caparrella, per a ser utilitzada com a pista de futbol sala.
Finalment, s’ha aprovat la pròrroga durant dos anys més del conveni de col•laboració entre el Parlament i les diputacions catalanes per a la projecció institucional del Parlament a l’àmbit educatiu i universitari.
Lleida, 23 de setembre de 2016
Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat