Declaracions de Joan Reñé sobre la llengua en el pregó de festes de les Borges Blanques

ORIdsc_0358_editora_2_4853_0_1

ORIdsc_0391_editora_2_4853_2

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha insistit aquest dissabte des de les Borges Blanques en la necessitat de defensar el català i ho ha fet en el pregó de festes que ha pronunciat a la capital de les Garrigues amb motiu de la festa major d’aquest municipi. “No penso disculpar-me per defensar la meva llengua allà on calgui, sinó que em refermo amb les meves manifestacions amb més força que mai perquè estem carregats de raó”, ha dit Reñé, que ha destacat que la llengua és l’essència de la identitat d’un país.

Al llarg del seu parlament, el president de la Diputació ha recordat que “fa pocs dies, des de l’Aragó, se m’exigia disculpes per haver alertat des de Prada de Conflent sobre el risc d’involució de la llengua catalana a la Franja. Ahir, el TSJC comminava jurídicament la Generalitat perquè el castellà esdevingui llengua vehicular a l’ensenyament obligatori." Així mateix, Reñé també ha afegit " I aquí, a Lleida, la Diputació té el trist honor de tenir el Reglament per a l’ús de les llengües catalana i occitana suspès pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, atenent la denúncia de Convivència Cívica Catalana."

La lectura de pregó de festes ha tingut lloc a la sala d’exposicions del Centre Cívic de les Borges Blanques on prèviament s’hi ha celebrat el lliurament dels guardons Olivera d’Or al Garriguenc i Borgenc de l’any 2010, acte que ha presidit l’alcalde del municipi, Enric Mir.

Durant la seva estada a la capital de les Garrigues, el president de la Diputació de Lleida també ha signat al llibre d’honor del municipi i ha estat l’encarregat de donar el tret de sortida a la cercavila popular, amenitzada per gegants i correfocs. El president de la Diputació de Lleida ha estat obsequiat per l’Ajuntament de les Borges Blanques amb dues figuretes que reprodueixen dos gegants.

Les Borges Blanques, 3 de setembre de 2011

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat