D’Alemanya a Linyola per repicar de nou amb tota l’esplendor bicentenària

FOTO WEB_web

RESTAURACIÓ_CAMPANES_LINYOLA_1_web

La Diputació ha col·laborat en la millora del conjunt de campanes, malmeses per un llamp fa un any

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presidit aquest divendres la inauguració de la restauració de la campana de Sant Sebastià i del sistema automàtic de repic de campanes de l’Església de la Mare de Déu de l’Assumpció de Linyola.

Tant la campana com el circuit elèctric de repic de les campanes van quedar malmesos per la caiguda d’un llamp i la Diputació de Lleida ha aportat 10.000 euros per ajudar a finançar la reparació dels desperfectes.

Reñé ha estat rebut per l’alcalde de Linyola, Àlex Mases, i el rector de la parròquia de Linyola, Pere Cañada, entre altres. Tant Mases com Cañada han agraït la col·laboració de la Diputació de Lleida per a aquesta actuació.

En la seva intervenció, Reñé ha afirmat que “els nostres pobles són l’arquitectura bàsica del país. Són les estructures que volem mantenir”. El president de la Diputació ha afegit que “cal que preservem d’una manera molt clara els símbols locals”.

La campana restaurada, que data de 1761, és la més antiga del conjunt i ha viatjat a Alemanya per ser recuperada amb el suport de la Diputació de Lleida. En el cas d’aquesta campana, ha fet falta reomplir totes les esquerdes perquè sonin de la manera original. A les altres campanes, també se’ls han canviat les instal·lacions malmeses.
L’acte s’ha desenvolupat a l’interior de l’església i ha intercalat les intervencions de les autoritats amb diferents peces musicals. En finalitzar, els assistents s’han traslladat a l’exterior del temple per escoltar el repic de les campanes.

Linyola, 28 de juliol de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat