Creus de Sant Jordi per als lleidatans Lluís Pagès i Joan Llort

ORIcreustjordi1_editora_2_6313_0_1

ORIcreustjordi2_editora_2_6313_0

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha assistit aquest dimarts a l’acte de lliurament de les Creus de Sant Jordi 2014, que ha presidit el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, al Palau de la Generalitat.

Reñé ha felicitat personalment l’editor Lluís Pagès i el sacerdot Joan Llort, que han estat distingits amb aquest guardó. L’editor Lluís Pagès ha estat distingit amb la Creu de Sant Jordi per la seva activitat cultural i empresarial i, singularment, per l’aposta pel llibre en català. Al capdavant, fins al 2013, del segell lleidatà Pagès Editors, l’ha projectat amb èxit al conjunt del territori. Llort ha rebut la Creu de Sant Jordi en reconeixement a la seva tasca de promoció de la comarca de les Garrigues mitjançant iniciatives culturals, socials i econòmiques valuoses per a la comunitat.

El Govern ha concedit la Creu de Sant Jordi a 27 persones i 15 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural. La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya.

La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica. 

Barcelona, 22 d’abril de 2014

Per a més informació:
Telèfons de contacte: 973.70.41.25
Cap de l’Àrea de Comunicació, Maricel Pujol
premsa@diputaciolleida.cat

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat