Creix la demanda de potassa al Pallars, el Solsonès, la Cerdanya i l’Alt Urgell

[RoyalSlider Error] No post attachments found.

Entre avui i demà s’han incrementat les peticions dins el Pla de Viabilitat Hivernal que ofereix la Diputació de Lleida

La previsió de baixada de temperatures ha fet que molts municipis lleidatans hagin tramès les seves reserves de potassa acollint-se al Pla de Viabilitat Hivernal que ofereix la Diputació de Lleida. Zones com el Pallars, el Solsonès, la Cerdanya o l’Alt Urgell han incrementat la demanda, fet habitual en aquestes dates al tractar-se de zones d’alta muntanya. En el cas de la Val d’Aran, la seva zona de acopi fixa compta amb les reserves necessàries.

El coordinador dels serveis tècnics de la Diputació de Lleida, Ramon Lleonart, ha explicat que “a la zona de Lleida el moviment l’hem tingut els darrers dies per les previsions meteorològiques que hi havia. Afortunadament, a la Plana hi pot haver incidència, però no la inicialment prevista. Han estat molts els ajuntaments que han fet els seus acopis, encara que molts ja havien fet les seves reserves amb anterioritat, com poden ser la part alta de les Garrigues i la zona de l’Urgell o la Noguera. Preveiem subministrar unes 30 tones més demà i si la demanda creix es demanarem entre trenta i seixanta tones més de cara al cap de setmana”.

Lleonart ha recordat que des de la Diputació “tenim una comunicació molt fluida amb NEUCAT, per la qual cosa podem dur a terme qualsevol actuació amb agilitat i rapidesa”.

Lleida, 3 de febrer de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat