Creem la Taula Assessora del Tercer Sector a Lleida i ajudarà en les accions de suport als refugiats

Reñe_reunio_tercer_sector_001_SLI

Reñe_reunio_tercer_sector_002_SLI

Reñe_reunio_tercer_sector_003_SLI

La Taula es crea per coordinar la col·laboració i les polítiques socials entre la Diputació de Lleida, la Generalitat i les diferents entitats socials i sanitàries

La Diputació de Lleida ha destinat 5,2M€ a 102 entitats del tercer sector i de la salut per al desenvolupament de 365 projectes entre 2012 i agost del 2015

El president de la Diputació, Joan Reñé, ha presidit aquest divendres la constitució de la Taula Assessora del Tercer Sector i Salut, que s’ha formalitzat en una trobada que el president Reñé ha mantingut amb representants de les principals entitats del tercer sector de la demarcació de Lleida.

A la trobada han assistit una quinzena d’entitats: l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer, l’Associació La Dona Samaritana, la Federació ECOM, la Coordinadora d’Entitats de Salut Mental, l’Associació lleidatana per a la Síndrome de Down, l’Associació Solidària d’Odontòlegs, Creu Roja, Fesalut, la Fundació per a la lluita contra l’Esclerosi Múltiple, Càritas Diocesana de Lleida, ALLEM, la Fundació Social Sant Ignasi de Loiola i l’Associació Banc dels Aliments de Lleida.

També ha comptat amb la participació del director territorial de Salut a Lleida i l’Alt Pirineu i Aran, Josep Pifarré, així com el darrer i l’actual director territorial de Benestar Social i Família a Lleida, Josep Maria Forné i Antonio Reinoso.

El president de la Diputació de Lleida ha explicat que es tracta d’una trobada oberta a totes les entitats que “avui dia es desviuen per ajudar aquelles persones que tenen dificultats” i ha indicat que la previsió és de convocar la taula de forma bimensual.

Reñé ha ressaltat la importància de sumar esforços entre tots per minimitzar els riscos i dificultats dels col·lectius més desafavorits i evitar que s’arribi a casos extrems. “Calia trobar un fòrum per compartir les inquietuds de les entitats, per conèixer la situació real de les persones amb dificultats, per comprovar si les polítiques que es porten a terme són adequades i per treballar de forma transversal, perquè junts ho farem molt més bé”, ha dit el president de la Diputació de Lleida.

Un dels temes que s’han tractat en aquesta primera reunió ha estat la preocupant situació que viuen els refugiats sirians. En aquest sentit, Reñé ha manifestat que la institució es posa a disposició del Govern per portar a terme totes aquelles accions que facilitin i ajudin a que els col·lectius immigrants puguin trobar llocs d’acollida adequats.

“Tots hem manifestat la sensibilitat i la preocupació davant del que succeeix amb aquesta situació humanament reprovable. Hauríem de ser capaços d’entendre que valors com la solidaritat i l’atenció als col·lectius més desafavorits és el que acaba donant riquesa a les comunitats. Avui els països europeus estan demostrant una gran pobresa en aquest sentit”, ha afirmat Reñé.

En el transcurs de la reunió s’ha determinat que el president del Banc dels Aliments de Lleida, Joan Saura, actuï com a coordinador entre la institució i les diferents entitats.

5,2M€ a més d’un centenar d’entitats

Des del 2012 a agost del 2015, la Diputació de Lleida ha destinat 5.215.508 euros a 102 entitats del tercer sector i de la salut per al desenvolupament de 365 projectes a les comarques de Lleida.

La quinzena d’entitats que han participat en aquesta primera reunió han estat subvencionades amb projectes per import d’1,5 milions d’euros corresponents a àmbits com:

• Distribució d’aliments
• Serveis especialitzats d’atenció mèdica
• Programes de reinserció
• Accions de sensibilització
• Transport adaptat

Entre de les iniciatives més reeixides, es troba la que ha dut a terme l’Associació Solidària d’Odontòlegs amb el projecte SOL, que ofereix un servei d’odontologia integral a persones que ho necessiten i que no tenen accés a consultes privades per motius econòmics.
Lleida, 4 de setembre de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat