Conveni de col·laboració per promoure l’aprenentatge i la inserció laboral de les persones amb síndrome de Down

ORIconveni_down_lleida_03_editora_2_5342_0_1

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i la presidenta de l’Associació lleidatana Síndrome de Down (Down Lleida), Pilar Sanjuan, han signat aquest dijous el conveni de col·laboració pel foment de l’aprenentatge de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Mitjançant aquest conveni, la Diputació de Lleida reprèn una línia de col·laboració amb l’entitat sense ànim de lucre perquè persones amb discapacitat intel·lectual puguin iniciar un aprenentatge pràctic a la pròpia corporació o en alguns dels seus ens dependents.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha explicat que l’objectiu d’aquest aprenentatge és facilitar a les personers amb discapacitat intel·lectual uns coneixements i unes habilitats que els facilitin, amb posterioritat, la seva inserció en el món laboral, ja sigui en la mateixa corporació o en una altra empresa o institució. “És un compromís de la corporació amb l’entitat per ajudar-los en tot allò que sigui possible més enllà dels ajuts econòmics”, ha dit Joan Reñé.

Els acords establerts en aquest conveni tenen vigència fins al 31 de desembre de 2015 i la previsió és que a la tardor es puguin iniciar les primeres pràctiques laborals.

La presidenta de l’Associació lleidatana Síndrome de Down (Down Lleida), Pilar Sanjuan, ha indicat que “serà un privilegi per les persones de l’entitat poder fer pràctiques a la Diputació de Lleida, ja que els permetrà aprendre i completar la seva experiència laboral”.

L’Associació lleidatana Síndrome de Down (Down Lleida) és una entitat sense ànim de lucre creada l’any 1995 que treballa per aconseguir la plena integració de les persones amb la Síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals en tots els àmbits de la convivència familiar, escolar, laboral i social a la demarcació de Lleida.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat