Constituït  el grup de treball Lleida logística-Corredor del Mediterrani

Ros_Reñe_Simo_002_SLI

Reunio_grup_treball_platafomra_logistica_001_SLI

Una trentena de representants del sector empresarial i institucional han constituït aquest grup que està obert a noves incorporacions del sector econòmic i institucional

Reñé destaca el fet que es tracta d’una “proposta transversal” en la que Lleida es posiciona amb consistència i de forma unida

El primer pas del grup de treball serà la redacció d’una declaració que reclami la millora de les comunicacions per impulsar el desenvolupament logístic de Lleida

Una trentena de representants del sector empresarial i institucional han constituït aquest dimecres el Grup de treball Lleida logística – Corredor del Mediterrani, una iniciativa liderada per la Diputació de Lleida amb l’objectiu d’implementar accions concretes que impulsin la plataforma logística de Lleida.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha convocat aquest dimecres la primera reunió del grup de treball per assentar les bases d’un calendari de treball amb l’objectiu d’impulsar l’espai logístic de les comarques de Lleida vinculat a la millora viària i ferroviària europea amb el Corredor del Mediterrani.

La primera acció del Grup de treball serà la redacció d’una declaració que es donarà a conèixer al territori i als sector implicats abans de l’estiu.

Aquest document recollirà els acords de la Declaració de València que va elaborar Ferrmed (que la Diputació de Lleida va subscriure al seu moment) i la reclamació unànime de tenir comunicacions més ràpides, segures i eficients que permetin les comarques de Lleida desenvolupar tot el seu potencial logístic.

Reñé també ha anunciat que treballaran conjuntament amb el president de Ferrmed, Joan Amorós, en l’organització d’una trobada amb el sectors empresarials i institucionals de Catalunya, València i Aragó, a més de representants de la comunitat europea “perquè tothom visualitzi i entengui la proposta de Lleida de crear una plataforma logística vinculada al Corredor Mediterrani”.

A la trobada han assistit representants de la Cambra de Comerç de Lleida, Asotrans, COELL, Afrucat, Cooperativa de Guissona, Ajuntament de Lleida, consells comarcals (Urgell i Noguera), de les empreses Transports Vilabert (DHL), Iltralia, Sorigué, Voltes i Benito Arnó, entres altres representants institucionals. GlobaLleida i el Consell Comarcal del Pla d’Urgell han mostrat interès tot i que no han pogut assistir a la trobada, igual que el representant del Port de Tarragona, que per causes majors no ha pogut ser-hi.

En declaracions als mitjans de comunicació, Reñé ha indicat que el grup de treball està obert a qualsevol empresa o institució que es vulgui incorporar.

El president de la Diputació de Lleida ha remarcat el fet que es tracta d’una “proposta transversal en la que hi som tots”. “Només tindrà èxit si nosaltres mateixos ens ho creiem i si tots junts caminem en la mateixa direcció per posicionar Lleida amb una consistència que ajudarà a aconseguir l’objectiu plantejat”, ha indicat Reñé.

En la roda de premsa posterior a la trobada, l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha indicat que el logístic “és un sector de futur, en el qual Lleida té totes les oportunitats pel posicionament geogràfic i la disponibilitat de sòl, però que requereix una millora de les comunicacions amb l’estratègia del ferrocarril”.

Per la seva part, el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan Simó, ha indicat que Lleida disposa d’una gran riquesa en el sector agroalimentari i que “en un futur la plataforma logística també ha de servir per enllaçar amb el Pirineu, ja que tenim 100 quilòmetres de Pirineu i només una sortida per la Val d’Aran, i per carretera”.

Finalment, el president d’Asotrans, Josep Maria Pena, ha assenyalat que cal treballar tots plegats des de diferents sectors, ja que “la creació de la plataforma logística serà un element positiu per l’economia de la demarcació de Lleida”.

Aquesta reunió de treball és conseqüència de la bona acollida que va tenir la primera trobada organitzada el passat 3 de març per la Diputació de Lleida i el grup europeu de reivindicació ferroviària Ferrmed.

Un centenar de representants del món empresarial van assistir a la jornada convocada per la Diputació de Lleida per conèixer i analitzar les potencialitats del territori i unir esforços per aconseguir que Lleida es converteixi en el referent logístic de Catalunya.

Lleida, 16 de març de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat