Conferència sobre la política lingüística de l’occità a Catalunya i Aran a l’Aula Magna de l’IEI

ORIimagen_002_editora_2_5091_0_1

ORIimagen_008_editora_2_5091_1

El director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), Josep Maria Solé i Sabaté, ha participat aquest divendres en la inauguració de la sessió sobre aspectes destacables de la política lingüística de l’occità a Catalunya i Aran, que s’ha celebrat a l’IEI.

L’acte també ha comptat amb la participació la directora dels serveis territorials de Cultura a Lleida, Carme Vidal; el Vicesíndic primer d’Aran, Loís Carlos Medina; el responsable de la càtedra d’Occità a la UdL, Aitor Carrera; i el cap de Política Lingüística Conselh Generau d’Aran, Jusèp Loís Sans.

La sessió, organitzada per la Diputació de Lleida, el Conselh Generau d’Aran i la Generalitat de Catalunya, ha analitzat la unitat de la llengua occitana, la forma d’interpretar-la, el desenvolupament de la Llei de l’occità-aranès a l’Aran, la protecció de la varietat aranesa de la llengua, la relació amb les regions de l’àmbit lingüístic occità, la situació de la llengua occitana a Catalunya i la protecció institucional, entre d’altres qüestions. En aquest sentit, tots els participants han coincidit en la necessitat de defensar l’occità perquè es mantingui i recuperi els parlants que ha perdut al llarg dels anys.

La sessió, que també ha comptat amb la participació de la Càtedra d’Occità de la Universitat de Lleida (UdL), ha fet referència al recent recurs d’inconstitucionalitat que ha presentat el Govern de l’Estat espanyol a la Llei de l’occità.

Lleida, 27 de gener de 2012
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat