El ple condemna l’atemptat contra Charlie Hebdo i defensa la llibertat d’expressió en una declaració institucional

El ple de la corporació lleidatana ha aprovat per unanimitat aquesta declaració institucional i ha guardat un minut de silenci per les víctimes

El ple de la Diputació de Lleida ha aprovat aquest divendres una declaració institucional de condemna a l’atemptat contra la revista satírica francesa Charlie Hebdo i en defensa de la llibertat d’expressió.

Mitjançant aquesta declaració institucional, la corporació ha manifestat “la més rotunda i enèrgica condemna de l’atemptat terrorista a la redacció del setmanari Charlie Hebdo, així com en un supermercat de París i els segrestos i tirotejos a Montrouge i a Dammartin-en-Goële”.

Igualment, ha expressat el condol i la solidaritat de la ciutadania de les terres de Lleida envers les víctimes, les seves famílies i el poble francès.

Tots els diputats han donat suport a aquesta declaració institucional, que ha obert el ple de la Diputació de Lleida d’aquest mes de gener, juntament amb un minut de silenci en record de les víctimes dels atemptats terroristes que es van iniciar el passat 7 de gener.

A través d’aquesta declaració institucional, la Diputació de Lleida ha reclamat que el diàleg i la negociació polítiques siguin sempre prioritaris en la solució dels conflictes internacionals condemnant tot tipus de violència i agressions a les persones.

El text també expressa el suport de la corporació lleidatana als governs de la Unió Europea per a treballar conjuntament en la lluita contra el terrorisme, ja que és una amenaça comuna en que tots els estats membres europeus han de cooperar.

Lleida, 23 de gener de 2015

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat