Col·laboració de la Diputació amb la 4a Cursa dels 3 Tossals d’Alcoletge

Se celebrarà el 6 de juliol, compta amb dos recorreguts, un de 5,5 km i un altre de 10 km, amb sortida i arribada al Tossal dels Morts i la possibilitat de fer la distància curta en la modalitat de caminada

L’Associació Esportiva Els Tres Tossals i l’Ajuntament d’Alcoletge organitzen la quarta edició de la Cursa dels 3 Tossals que se celebra el 6 de juliol, amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, i que comptarà amb dos recorreguts, de 10 i 5,5 km, respectivament. L’acte de presentació ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació i ha comptat amb la participació del diputat en funcions Paco Cerdà, l’alcalde d’Alcoletge, Josep Maria Gras; la regidora de Cultura, Lluïsa Prat, i les organitzadores, Anna Martí i Sandra García.

Com en les anteriors edicions, la cursa tindrà la partida i l’arribada al Tossal dels Morts, amb sortida a les 20.30 hores. La cursa de 10 km discorrerà per un circuit format per 8 kilòmetres d’asfalt, 1 de camí en bon estat i un 1 de pista, mentre que la curta tindrà 4,5 kilòmetres d’asfalt i 1 de pista. També hi haurà classificació pels que optin per la caminada que només computarà per la distància de 5,5 kilòmetres. Entre els participants 450 seran corredors i 350 caminadors. Les curses són puntuables per a la Lliga Ponent.

Josep Maria Gras ha explicat al respecte que es tracta d’una cursa que té una excel·lent acollida entre els participants, i que el fet que discorri pels tres tossals del municipi, el dels Morts, la Nora i l’Agustinet, la fa molt atractiva per als inscrits.

Els organitzadors han mantingut el topall d’inscripcions a les 800, límit que ja van establir en la passada edició, que és la quantitat màxima de participants que poden gestionar de forma que asseguri qualitat per la competició. Les organitzadores han explicat que ja s’han tancat les inscripcions. A més, han volgut posar en valor el fet que hi hagi més d’un centenar de voluntaris, que es tracta d’una cursa que fa poble, i que el fet que es tracti d’una competició que també té un caire familiar, com ho expressa el fet que hi hagi 136 inscrits menors de 14 anys a la caminada.

Finalment, Prat ha destacat que aquest és un dels esdeveniments pels qual es coneix més Alcoletge i que això ajuda a fer una bona promoció turística del municipi. En aquest sentit, s’ha anunciat que enguany hi haurà dos noves mascotes, la Nora i l’Agustinet.

En el trajecte hi haurà quatre punts d’avituallament i sis pantalles polvoritzadores d’aigua. El fi de festa es farà amb un sopar amb entrepà i beguda i una disco mòbil, una altra de les qüestions que ha estat destacada per Martí i García.

Lleida, 3 de juliol de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat